Hollywood18. november 2015

Fylder 21 år: Her er 21 ting, du (måske) ikke vidste om ’Løvernes Konge’

I dag er det præcis 21 år siden, at alle tiders tegnefilm ’Løvernes Konge’ havde premiere herhjemme. Det fejrer vi med en masse sjove facts om filmen, som du måske ikke vidste.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/30.584695.jpg
 Foto: All Over

Hvem husker ikke den romantiske scene, hvor Simba og Nala tumler ned af bakken i ren og skær forelskelse? Eller hvad med den uforglemmelige scene, hvor Timon og Pumba danser foran hyænerne?

For slet ikke at tale om den sørgelige scene, hvor Simbas far dør?

Ja, de fleste af os husker nok Disney-tegnefilmen ’Løvernes Konge’. Men vidste du godt, at det i dag er 21 år siden, at tegnefilmen havde premiere herhjemme?

SE og HØR fejrer fødselsdagen med 21 sjove facts om tegnefilmen, som du måske ikke vidste. God fornøjelse!

1) ’Løvernes Konge’ hed faktisk ’Junglens Konge’ først, men så fandt folkene bag filmen ud af, at der vist ikke lever løver i junglen. Hovsa.

2) ”Løvernes Konge” er faktisk den første Disney-film, der hverken er bygget på en bog eller et eventyr.

3) Pumba kan kalde sig den første Disney-figur, der fik lov til at prutte i en Disney-film. Tillykke!

4) Da Disney gik i gang med tilblivelsen af ’Løvernes Konge’, kaldte de tegnefilmen for ”Bambi i Afrika møder Hamlet”.

https://imgix.seoghoer.dk/30.584695.jpg
 Foto: All Over

5) I begyndelsen ønskede Disney, at filmen skulle begynde med en tung dialog. Men producerne blev så imponeret af Hans Zimmers sang ’En Verden af Liv’, at de besluttede at ændre åbningscenen.

6) Når filmen begynder, bliver der ”mumlet” noget på afrikansk:
”Nants ingonyama bagithi Baba / Sithi uhm ingonyama / Nants ingonyama bagithi baba / Sithi uhhmm ingonyama / Ingonyama Siyo Nqoba / Ingonyama Ingonyama nengw enamabala”.

Oversat betyder det:
"Her kommer en løve, far/ Åh ja, det er en løve/ Her kommer en løve, far/ Åh ja, det er en løve / En løve, vi vil erobre / En løve en løve og en leopard kommer til denne åbne plads".

7) ’Løvernes Konge’ er den bedst sælgende VHS – i alt er der solgt over 55 millioner eksemplarer på verdensplan. Soundtracket til ’Løvernes Konge’ blev også en kæmpe succes – der blev solgt over 10 millioner eksemplarer.

8) I begyndelsen var det meningen, at Scar smed en voksen Nala væk fra flokken, fordi hun havde afvist hans romantiske tilnærmelser.

9) Scar er den eneste løve i ’Løvernes Konge’, der hele tiden har synlige kløer.

10) Scar har faktisk en ”gæsteoptræden” i ’Hercules’-tegnefilmen fra 1997.

11) Skuespillerne, som lagde stemme til Simbas forældre Mufasa og Sarabi, spillede også konge og dronning i en anden film; nemlig Eddie Murphy-komedien 'Coming To America' fra 1988.

12) Sean Connery var faktisk tiltænkt rollen som Mufasa, men den gik altså til James Earl Jones i stedet.

13) Hyænerne spiller som bekendt skurke i tegnefilmen. Men det gjorde angiveligt nogle biologer så sure, at de forsøgte at sagsøge Disney for ærekrænkelser – det hjalp dog ikke.

14) Disneys ’Pocahontas’ blev skabt nogenlunde samtidigt med ’Løvernes Konge’. Disney var overbevist om, at ’Pocahontas’ ville blive en større succes end ’Løvernes Konge’, og derfor lod de B-holdet tegne ’Løvernes Konge’.

15) Disneys animationshold tog faktisk til Kenya for at blive inspireret til, hvordan landskabet skulle tegnes. Dog findes kongeklippen ”Pride Rock” ikke i virkeligheden.

https://imgix.seoghoer.dk/30.584696_1.jpg
 Foto: All Over

16) ’Løvernes Konge’ er oversat til Zulu – som den første Disney-film nogensinde.

17) Producerne ønskede faktisk først, at ’Can You Feel the Love Tonight’ skulle være en duet mellem Timon og Pumba. Men det blev i stedet en duet mellem Simba og Nala (heldigvis).

18) Det tog omkring tre år at animere den to et halvt minut lange scene, hvor gnuerne løber ned i kløften og slår Mufasa ihjel.

19) Der fandtes en scene, hvor Timon og Pumba spiller amerikansk fodbold med insekter. Scenen blev dog slettet, fordi den ifølge instruktøren ikke gjorde noget godt for filmen.

20) I de indledende tanker omkring tegnefilmen var det ikke meningen, at Scar skulle være i familie med Mufasa. Men manuskriptforfatterne følte, at det ville være mere interessant, hvis de var beslægtet.

21) Tro det eller ej… ‘Løvernes Konge’ er løst baseret William Shakespeares ‘Hamlet’.

Sponsoreret indhold