Hollywood 30. maj 2008

HEATHER MILLS: SVIGTEDE BENLØS KVINDE

Paul McCartneys stenrige ekskone lovede en kvinde nye ben. Heather Mills holdt bare ikke sit løfte
Af af

Heather Mills, som selv har mistet sit ene ben i en motorcykelulykke, lovede for nogle år siden 26-årige Maria Rybkina fra Rusland, at hun ville donere 100.000 kroner, så Maria kunne få nye ben.

Men selvom Heather Mills fik over 24 millioner kroner ved skilsmissen fra Paul McCartney, har Maria endnu ikke set en krone.

Den unge russisk pige mistede begge sine ben, da hun som femårig kom ud for en togulykke. For ni år siden fødte hun sønnen Anton efter at være blevet kidnappet og voldtaget af en gruppe sigøjnere. For at brødføde sig selv og sønnen måtte hun også prostituere sig.

Marias historie kom frem, da et engelsk ægtepar, Barratt, som boede i Moskva, så hende tigge ved en metrostation. Ægteparret hjalp Maria, og da de flyttede tilbage til England for fire år siden, kontaktede de Heater Mills for at bede hende om hjælp.
Hun lovede straks at hjælpe den unge benløse mor, så hun kunne få en mere normal tilværelse. Heather besøgte endda Maria i Moskva.

Svigtet
Men ude af øje ude af sind. Siden Heathers besøg er der intet sket.
- Hun sagde, at hun ville gøre alt, hvad hun kunne for Maria, og vi troede på hende. Men som tiden gik, hørte vi mindre og mindre fra Heather, fortæller Barratt-parret.
- Vi er ikke bare skuffede over Heather Mills - vi er vrede. Hun har svigtet Maria totalt.

Samlede selv ind
Inna og Robin Barratt tog sagen i egen hånd og startede en privat indsamling og gav selv 20.000 kroner til formålet.
Et islandsk firma donerede et par proteser og fremstillede derefter benene til hende.
I dag er Maria atter en glad kvinde. Hun har fået nye ben, og de indsamlede penge har sikret hende en lejlighed, hvor hun kan leve med sin søn.

Sponsoreret indhold