Hollywood 9. februar 2008

HEATH LEDGER: OVER 500 SAGDE FARVEL

De sørgende var lørdag samlet for at sige et sidste farvel til hollywoodstjernen ved en ceremoni i Perth i det vestlige Australien, som blev efterfulgt af gravøl på skuespillerens yndlingsstrand

Over 500 sørgende var lørdag samlet for at sige et sidste farvel til hollywoodstjernen Ledger ved en ceremoni i Perth i det vestlige Australien, som blev efterfulgt af gravøl på skuespillerens yndlingsstrand.

Ledgers tidligere forlovede Michelle Williams og filmstjernen Cate Blanchett var blandt deltagerne i mindehøjtideligheden. Ledgers toårige datter, som han fik med Williams, var ikke til stede ved bisættelsen.

Skuespilleren, der især er kendt for sin rolle i filmen "Brokeback Mountain", blev fundet død i sin lejlighed i New York for knap tre uger siden. Han blev 28 år.

Ledgers far, Kim, appellerede uden for sit hjem til et stort opbud af pressefolk om at respektere de efterladtes ret til at sørge i fred.

- Det er et trist øjeblik, og vi har svært ved at klare det selv. Selve bisættelsen sker under meget, meget private former. Der vil kun være 10 personer til stede, sagde Ledger.

Ved mindeceremonien inden bisættelsen, hvor Cate Blanchett var til stede sammen med de australske filmskuespillere Bryan Brown og Rose Byrne samt flere sportsstjerner og lokale politikere, blev der spillet sørgesang fra den oprindelige befolknings, aboriginernes, kultur.

En lille gruppe, bestående af skuespillerens forældre og nærmeste venner, tog derefter hen til selve bisættelsen i et krematorium i det nærliggende Fremantle.

Ledgers familie vendte tilbage til Australien tidligere på ugen efter at have deltaget i mindeceremonier i Los Angeles og New York.

Ledger var en af Hollywoods nye stjerner, og hans død den 22. januar sendte chokbølger gennem filmindustrien.

Sponsoreret indhold