Hollywood 5. februar 2008

HEATH LEDGER: HJEM TIL SIT FÆDRELAND

Familien bragte liget af deres elskede søn hjem til Australien, hvor han skal begraves. Hans nærmeste er stadig i chok over tabet af den unge skuespiller

Efter en uge i USA med stribevis af mindehøjtideligheder for den afdøde skuespiller, som kun nåede at blive 28 år, vendte Heath Ledgers familie hjem til Australien. Hans far, Kim, så træt og trist ud, da han ankom til lufthavnen i Perth, og hans eneste kommentar til den lange rejse var: - Jeg er ked af det.

Familien vender hjem til Australien to uger efter, at Heath Ledger blev fundet død i sin lejlighed på Manhattan i New York. Dødsårsagen er endnu ikke fastslået, og de pårørende venter på de endelige resultater af undersøgelserne.

Ifølge australske aviser skal Heath Ledger begraves på et familiegravsted i Perth, hvor også hans bedsteforældre ligger.
I løbet af den seneste uge har Ledgers venner, familie og kollegaer holdt en række mindehøjtideligheder. Senest tog en række stjerner afsked med Heath lørdag den 2. februar. Blandt de fremmødte var Tom Cruise, Katie Holmes, Sienna Miller og Ellen DeGeneres.

For en uge siden blev der holdt en mindre højtidelighed på Los Angeles' kirkegård, hvor det kun var familien og de allernærmeste venner, som var med.

Helena trøstet af sønnen
En af de venner, som er dybt berørt over den unge skuespillers tragiske død, er danske Helena Christensen. Hun sørger stadig over tabet af sin ven og fortæller, at hun klarer sig igennem sorgen takket være sin otteårige søn Mingus.
- Det bliver ikke lettere, men man gør sit bedste. Når man har et barn, tvinger det én tilbage til virkeligheden på en meget god måde, siger hun.

Helena og Heath blev kædet sammen som par efter Heaths skilsmisse fra Michelle Williams. Men både Heath og Helena har altid insisteret på, at de kun var venner.
Hun var netop på vej over for at besøge sin ven, da han blev fundet livløs i sin seng.
Den danske model klarer også sorgen ved at tænke på alle de gode timer, hun har delt med Ledger.

- Jeg har kun gode minder om ham. At miste hvilken som helst ven er forfærdeligt, men netop Heath var noget særligt. Han havde noget magisk over sig, som jeg aldrig har mødt hos nogen anden før. Alle hans venner er knust over at have mistet en person, som gav dem så meget, siger hun.

Ekskonen i sorg
Michelle Williams, som ellers har været helt tavs omkring sin tidligere mands dødsfald, fortæller, at "hendes hjerte er knust".
Williams er mor til Ledgers toårige datter Matilda: - Jeg er mor til den mest kærlige, følsomme, smukke, lille pige, som er en tro kopi af sin far. Hans familie og jeg betragter Matilda, når hun hvisker til træerne og krammer dyrene, og så ved vi, at Heath lever videre i hende.

Sponsoreret indhold