Hollywood 7. oktober 2015

Gwyneth Paltrow kræver ligeløn i Hollywood

Oscar-vinderen Gwyneth Paltrow er træt af, at kvindelige skuespillere tjener mindre end deres mandlige kolleger i Hollywood
All Over Press

Gwyneth Paltrow har nok ikke problemer med at betale sine regninger, men derfor er det alligevel frustrerende at blive betalt mindre end sine kolleger på baggrund af ens køn.

Derfor langer stjernen, der vandt en Oscar for sin rolle i "Shakespeare in love", nu ud efter den sexistiske kultur i Hollywood, hvor kvinder bliver betalt mindre end deres mandlige kolleger, selvom de har vigtige roller.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Din løn er en måde at måle din værdi på, og hvis mænd bliver betalt langt mere for det samme arbejde, føles det ad helvede til, forklarer den 43-årige skuespiller og sanger, der henviser til sin kollega fra "Iron Man"-filmene, Robert Downey Jr., der er Hollywoods bedst betalte skuespiller.

- Ingen er lige så meget værd som Robert Downey Jr. Men hvis jeg fortalte dig lønforskellen, ville du nok blive overrasket, fortæller skuespillerinden til Variety, der dog mener, at Robert Downey Jr. har fortjent sin høje hyre.

[node:aller-related-content]

Det amerikanske nyhedsmedie The Daily Beast afslørede sidste år, hvor stor forskel der var på lønningsposerne, da skuespillerne i filmen "American Hustle" skulle aflønnes. Her blev de kvindelige stjerner Jennifer Lawrence og Amy Adams betalt langt mindre end Bradley Cooper, Christian Bale og Jeremy Renner på trods af, at begge kvinder blev nomineret til en Oscar for deres præstation i filmen.

Sponsoreret indhold