"Fresh Prince of Bel Air"-stjerne sagsøger Fortnite

Foto: Mega

Vi skruer tiden tilbage til starten af 90'erne, hvor Will Smith og Alfonso Ribeiro er unge og smukke, og serien "Fresh Prince of Bel Air" har sin succesgang på tv-skærmene rundt i hele verden.

Udover den populære titelsang og det friske tema er der også et andet kreativt indslag, der finder vej til folkets hjerter, nemlig Carlton-dansen!

Den fjollede dans gjorde Alfonso Ribeiro ikonisk, da hans spillede rollen som Carlton Banks i 90'er serien, men nu er det famøse armsvingeri blevet decideret forbudte trin. I hvert fald hvis man spiller Fortnite.

Ribeiro har i følge Enternainment Tonight sagsøgt firmaet bag det verdenskendte spil Fortnite, for uretmæssigt at have profitteret på hans kreative udfoldelse og kendisfaktor uden hans tilladelse.

I spillet er det nemlig muligt at få sin avatar til at danse en dans kaldet "Fresh", som 1:1 er en kopi af 90'erstjernens dans.

  

I følge sagsdokumenterne som Entertainment Tonight er kommet i besiddelse af, påkalder skuespilleren sig alle rettighederne til dansen, og at skuespilleren i øvrigt i fredags har registreret dansen hos Copyright i USA.

Hvis alt går som Ribeiro ønsker, så kommer sagen for en jury, i håb om at fratage Epic Games (producenterne af Fotnite red.) retten til at bruge, sælge eller vise skuespillerens copyrightede dans i spillet. Samtidig med selvfølgelig at få en pose penge for svig og smerte af spilgiganten. 

I juni i år havde spillet mere end 125 millioner spillere, så det er ikke en helt lille virksomhed "Carlton" har lagt sig ud med. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close