Hollywood28. august 2015

Filmdiva kæmper for at redde dødsdømt mand

Den amerikanske skuespillerinde Susan Sarandon er gået ind i kampen for at give en dødsdømt mands mulighed for at få genprøvet sin sag.
https://imgix.seoghoer.dk/media/e144a658ff154cb592180118ee922391.jpg
 Foto: All Over

Det er næsten som om, at fiktion bliver til virkelighed, når den Oscarbelønnede hovedrolleindehaver i "Dead Man Walking", Susan Sarandon, nu arbejder for at skaffe retfærdighed til en morddømt mand på dødsgangen. Det skriver People.

I filmen fra 1995 spiller Susan Sarandon en nonne, der udvikler et nært forhold til en mand på dødsgangen. Filmen bygger på virkelige hændelser omhandlende nonnen Helen Prejean, og Prejean var faktisk også den, der satte hele den nuværende sag i gang.

- Søster Helen Prejean ringede til mig og overbeviste mig om, at den her fyr er uskyldig og har brug for at få en ny chance for at blive bedre repræsenteret i retten. Han skal have mulighed for at få fremlagt nye informationer, som vil kunne stadfæste en rimelig tvivl i forhold til hans skyld og redde ham fra henrettelse, fortæller Susan Sarandon til magasinet.

[node:aller-related-content]

Den mand, som den 68-årige Hollywoodstjerne er gået ind i kampen for at redde, er den 52-årige Richard Glossip fra Oklahoma. Han blev arresteret i 1997 i forbindelse med mordet på en mand ved navn Barry Van Treese.

En anden mand tilstod godt nok mordet men hævdede samtidig, at Glossip havde betalt ham for at udføre drabet. Richard Glossip blev dømt til døden i 1988, og har altså i alt tilbragt 17 år af sit liv på dødsgangen i Oklahomas statsfængsel.

Ud over, at hun har signeret flere online underskriftsindsamlinger, har Susan Sarandon desuden hjulpet med at indhente over 150.000 underskrifter fra folk, der alle ønsker at redde Glossips liv.

Richard Glossips henrettelse er fastsat til den 16. september og vil foregå via en dødelig indsprøjtning.

Sponsoreret indhold