Farvel til Kongen af Blues: B.B. King er død

Blueslegenden blev 89 år

Blueslegenden blev 89 år

AOPVerdens nok mest kendte bluesguitarist, B.B. King, er død i en alder af 89 år. Det oplyser hans advokat ifølge nyhedsbureauet AP.

B.B. King sov stille ind i sit eget hjem i Las Vegas omkring klokken 21.40 torsdag aften.

Blueslegenden havde kort før sin død været indlagt på hospitalet, efter at hans datter havde ringet efter en ambulance, fordi han ikke længere spiste og var dehydreret.

B.B. King har i flere år lidt af diabetes og for højt blodtryk og blev også behandlet for disse lidelser, inden han blev udskrevet for kort tid siden.

I den forbindelse har blueslegendens advokat fortalt til AP, at 'Mr. King er, hvor han ønsker at være. Han har altid fortalt mig, at han ikke ønsker at være på et hospital.'

For omkring to uger siden opdaterede legenden sin hjemmeside, hvor han skrev følgende:

- Jeg får hospice-pleje i mit hjem i Las Vegas. Tak til alle for jeres mange hilsner og bønner.

B.B. King pladedebuterede helt tilbage i 1957, da han udgav 'Singin' The Blues', og udgav gennem tiden mere end 50 udgivelser. Han blev regnet for at én af de allerbedste guitarister i sin tid.

I 2009 endte B.B. King således på en tredjeplads på en top ti liste over de bedste elguitarister nogensinde af det amerikanske Time Magazine.

B.B. King var ophavsmand til et væld af udødelige bluesklassikere, blandt andre 'When Love Comes To Town', 'Every Day I Have The Blues', og sidst, men ikke mindst 'The Thrill Is Gone', som han vandt en Grammy for i 1970.

Han blev indlemmet i den prestigefyldte 'Rock And Roll Hall Of Fame' i 1987.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close