Elvis ville være fyldt 80 år i dag

Elvis ville være fyldt 80 år i dag
Hvis Elvis Presley havde levet i dag, ville "The King of Rock'n'roll" have kunnet fejre sin 80-års fødselsdag i dag, men desværre døde han den 16. august 1977.

Elvis Presley blev født i Memphis i 1935, efter han fik sin eksamen fra Humes High School, tog han forskellige job bl.a. i en biograf og som lastbilchauffør, og i 1955 skrev han så under på en kontrakt med pladeselskabet RCA efter at have sunget på et lokalt spillested.

LÆS OGSÅ: Dolly Parton sagde nej til Elvis Presley

Hans musik hittede, og teenagepiger blev hysteriske når han svingede hofterne - og faktisk blev det forbudt at vise andet end hans overkrop i fjernsynet, når han optrådte.

LÆS OGSÅ: Elvis Presleys fly til salg

Den første filmrolle kom i 1956, da Elvis spillede med "Love Me Tender", og derefter medvirkede han i ikke mindre end 32 andre film i løbet af sin karriere.

Selv om "The King" havde godt gang i sin karriere, så betød det ikke, at han undgik militæret. I 1958 skulle han aftjene sin værnepligt, og han kom til Bad Nauheim i Tyskland, hvor han mødt Priscilla Ann Wagner, der senere blev Priscilla Presley - de blev gift 1. maj 1967 og skilt i 1973. Parret fik datteren Lisa Marie i 1968.

1970'erne blev store for Elvis rent musikalsk, og i 1970 havde han 57 udsolgte koncerter i Las Vegas, og i løbet af årene spillede han over 500 koncerter rundt om i USA.

LÆS OGSÅ: Ny teori om Elvis Presleys død

Skilsmissen fra Priscilla, stress ved at rejse, overvægt og hans afhængighed af f Demerol, som han fik af sin læge, fik Elvis' helbred til at blive værre og værre. Trods hospitalindlæggelse tog han alligevel på turne igen. Det hele sluttede, da "The King" døde i sit hjem, Graceland, Memphis. Han blev fundet på livløs på badeværelsegulvet, og det var ikke muligt at genoplive ham.

Se billederne fra Elvis Presleys karriere:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close