Hollywood8. april 2015

Elton John til kamp for transseksuelles rettigheder

Den britiske sanger vil have bedre rettigheder til transseksuelle i amerikanske fængsler
Elton John har før været aktiv i kampen for homoseksuelles rettigheder, og nu er interessen for transseksuelle også vækket
Elton John har før været aktiv i kampen for homoseksuelles rettigheder, og nu er interessen for transseksuelle også vækket
 Foto: All Over PressTransseksuelle fanger har 13 gange større risiko for at blive voldtaget i fængslet end andre fanger, mener den engelske sanger Elton John.

Han er nu gået sammen med den tidligere R.E.M.-frontmand Michael Stipe for at forbedre forholdene for transseksuelle i de amerikanske fængsler. Det skriver Rolling Stone Magazine.

Baggrunden for Elton John og Michael Stipes protest er nogle sager, der den seneste tid er kommet frem fra et fængsel i den amerikanske delstat Georgia, hvor blandt andre den transseksuelle fange Ashley Diamond blev nægtet hormonbehandling under sit fængselsophold.

LÆS OGSÅ: Elton John støtter Eminems kamp

- Vi opfordrer staten Georgia til at imødekomme nogle hårdt tiltrængte forandringer i deres fængselssystem, skriver de ifølge magasinet i en fælles officiel udmelding, der bakker op om transseksuelle fanger i den amerikanske delstat.

I deres henstilling refererer Elton John og Michael Stipes desuden til en sag fra sidste år, hvor en indsat i et mandefængsel i Georgia ved navn Zahara Green anmodede om beskyttelse efter at være blevet seksuelt forulempet af en anden indsat.

LÆS OGSÅ: Elton John planlægger sit bøsse-bryllup

Zahara Green fik nemlig ikke den ønskede beskyttelse men blev derimod efterfølgende tvunget til at dele celle med den mand, som hun netop havde anklaget for at have voldtaget hende.

- De oplevelser, som Ashley Diamond og Zahara Green har haft, kaster et uforsonligt lys på den brutalitet, tortur og de horrible forhold, som fængsler i Georgia bærer præg af i dag, skriver Elton John og Michael Stipe.

LÆS OGSÅ: Elton John: Jesus var homo

- Transseksuelle kvinder i mandefængsler har rettigheder, som skal beskytte dem mod vold og mishandling i fængslerne, alligevel må de fortsat finde sig i frygtelige uretfærdigheder. Vi må gøre op med den kultur af vold og diskrimination i relation til kønsidentitet og -udtryk, understreger de prominente herrer.

Elton John er desuden grundlægger af organisationen "Elton John Aids Foundation", der arbejder for at bekæmpe de frygtede sygdomme HIV og AIDS. Michael Stipe har længe været en aktiv støtte af organisationen.

Sponsoreret indhold