Ellen fortæller om ungdomskærestens blodige død

Ellen DeGeneres taler ud om ungdomskærestens dramatiske død.

Ellen DeGeneres taler ud om ungdomskærestens dramatiske død.

Foto: All Over Press

 
 
Den verdensberømte talkshow-værtinde Ellen Degeneres blotlægger gamle dystre minder i podcasten  Armchair Expert med Dax Shepard.
 
Og minderne omfatter hendes kvindelige ungdomskærestes dramatiske død i en bilulykke i 1978 - efter et skænderi med Ellen.
 
Og til Dax Shepard fortæller hun, at det var den tragiske hændelse, som senere førte hende ind i komikkens verden.
 
- Jeg var kun 20 år, da hun døde. Vi boede sammen i en lejlighed, og jeg arbejdede som servitrice, fortæller Ellen i podcasten.
 
Hun har en gang tidligere - over for Oprah Winfrey i 2015 - fortalt om den tragiske hændelse, da hendes kæreste mistede livet på et splitsekund.
 
- Vi var sammen til koncert, og hun ville gerne hjem. Men jeg var meget afvisende og lod som om, jeg ikke kunne høre hende på grund af den høje musik til koncerten, siger Ellen.
 
Det kom til et skænderi mellem Ellen og kæresten.
 
- Det endte med, at vi forlod koncerten i hver sin bil. Min kæreste kørte alene tidligere end mig, og jeg kørte sammen med nogle venner sent om aftenen.
 
- På vej hjem passerede vi et ulykkessted, hvor et bilvrag var delt i to.
 
Først tidlig næste morgen fik Degeneres besked om, at hendes kæreste var omkommet i den voldsomme ulykke, hun og vennerne havde passeret efter koncerten.
 
– Jeg kæmpede helt forfærdeligt med skyldfølelse over hendes død og tænkte hele tiden på, at jeg burde være kørt hjem sammen med hende fra koncerten, da hun ville af sted, sagde Ellen i sin tid til Oprah Winfrey.
 
Efter kærestens død havde Ellen ikke længere råd til at blive boende i lejligheden alene.
 
Hun måtte rykke ind på et beskedent kælderværelse med en madras på gulvet.
 
- Madrassen var fuld med lopper, siger Ellen, der efter den dramatiske hændelse begyndte at skrive en masse - digte, sangtekster og andre ting.
 
- Hele tiden tænkte jeg; 'hvorfor blev den smukke 21-årige kvinde dræbt, mens alle lopperne stadig er tilbage?'
 
Alle tankerne om ungdomskærestens død resulterede i, at hun skrev teksten 'Phone Call to God', som blev Ellen DeGeneres' gennembrud som standupkomiker.
 
– Jeg funderede over, hvor fantastisk det ville være bare at kunne ringe til gud og få svar på alle spørgsmål . Da jeg bagefter læste, hvad jeg havde skrevet, indså jeg, at det var hysterisk morsomt. Jeg bestemte mig for, at jeg ville fremføre teksten hos den daværende talkshowkonge Johnny Carson, og at jeg ville være den første kvinde, han inviterede i den varme stol.
 
Og som sagt, så gjort. I 1986 blev Ellen gæst hos Carson og fremførte 'Phone Call to God', og resten er historie, som man siger.
 
Selv om DeGeneres allerede i teenageårene havde pigekærester, stod hun først frem som lesbisk som 39-årig i 1997.
 
I dag er hun lykkeligt gift med skuespilleren Portia de Rossi, som fra 1996-1999 var gift med en mand, inden hun fandt ud af, at hun var fuldblods-lesbisk.
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close