Hollywood30. juni 2015

Donald Trump svinede indvandrere: Nu er han fyret

Den amerikanske rigmand blev i dag fyret af NBC Universal.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/trump.jpg
 Foto. All Over

- Du er fyret!

Sådan har Donald Trump sagt adskillige gange i sit TV-show, "The Apprentice". Men i dag var det ham selv, der fik en fyreseddel.

Afsenderen var NBC Universal, og den kom, efter Trump i forrige uge kom med ekstremt nedsættende bemærkninger om indvandrere i USA.

- Når Mexico sender deres folk her op, så sender de ikke deres bedste. De sender folk med problemer. De tager narko med, de sender kriminelle, og de sender voldtægtsmænd. Nogle er måske okay, sagde Trump i sin tale, hvor han annoncerede sit kandidatur som republikansk præsidentkandidat i 2016.

Og sådan taler man simpelthen ikke om indvandrere i USA, der har et helt andet moralsk kodeks i det offentlige rum, end det man kender i f.eks. Danmark. Udtalelserne chokerede mange amerikanere, herunder Trumps partifæller som rystede på hovedet af den stenrige mand. Og det fik i går NBC Universel til at stoppe alt samarbejde med Trump. Det betyder blandt andet, at stationen ikke vil sende Miss USA og Miss Universe - og at han blev fyret fra The Apprentice.

- På NBC har vi respekt for alle mennesker, og det er en af hjørnestenene i vores principprogram. På grund af Trumps udtalelser stopper alt samarbejde, lød det i en pressemeddelse fra mediegiganten.

Og Trump havde ikke tænk sig at undskylde:

- NBC er latterlige. Og jeg overvejer at lægge sag an, lød det arrigt fra rigmanden.

Hele dagen forsøgte politiske analytikere på TV-stationerne at vurdere sagen. Indtil videre står Trump ret alene i sin hårde kritik af de mange hårdarbejdende immigranter, der kommer syd for grænsen.

Lige nu er Trump nummer to i meningsmålingerne om at blive republikanernes kandidat. Nummer et er George W. Bushs bror Jeb.

Trump er ifølge Google god for fire milliarder dollars.

Sponsoreret indhold