Hollywood8. juli 2016

Dommer afviser klage fra Bill Cosby

Den tidligere så folkekære skuespiller slipper formentlig ikke for retssag om mulig voldtægt i 2004
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bill-cosby1.jpg
 (Foto: All Over Press)

En dommer i den amerikanske delstat Pennsylvania har torsdag afgjort, at skuespilleren Bill Cosby ikke kan slippe for rettergang i en sag, hvor han er sigtet for at have krænket en kvinde seksuelt i sit hjem i 2004.

Den 78-årige komiker og tv-personlighed har flere gange forsøgt at få standset sagen. Torsdagens afgørelse gør det dog endnu mere sandsynligt, at han skal i retten og forsvare sig mod anklagerne.

I den seneste klage har Cosbys forsvarere hævdet, at hans rettigheder er blevet brudt, da anklagerne ikke bad kvinden, som angiveligt var offer for overgrebet, om at afgive forklaring under høringen i sagen. Det betød, at hun - Andre Constand - ikke kunne blive krydsforhørt.

Det mente dommer Steven O'Neill dog ikke var grund til at stoppe sagen. Cosbys advokater vil ifølge nyhedsbureauet AFP anke afgørelsen til den øverste retsinstans i Pennsylvania.

- Vi er sikre på, at den øverste domstol vil rette denne fejl og tillade os at begynde arbejdet med at bevise, at Cosby er uskyldig, siger advokat Brian McMonagle.

Over 50 kvinder har anklaget Cosby for overgreb, som går så langt tilbage i tid som til 1960'erne.

Mange af sagerne er forældede, og sagen i Pennsylvania er den eneste, som indtil videre har ført til en retssag.

Cosby, der tidligere har afgivet forklaring i en civil retssag, har indrømmet at have givet kvinden, hvad han har beskrevet som allergimedicin, før de havde seksuelt samvær. Cosby hævder, at kvinden havde givet samtykke til samværet.

Den tidligere megastjerne opnåede sin største succes i rollen som en elskelig fødselslæge og familiefar i 1980'ernes sitcom "The Cosby Show."

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_15.png

Sponsoreret indhold