Hollywood20. januar 2009

Dolph Lundgren: Genial

Selv verdensstjerner kan have noget mellem ørerne og leve af andet end deres udseende. Se listen over de klogeste
Dolph Lundgren er faktisk en særdeles klog mand
Dolph Lundgren er faktisk en særdeles klog mand
 Foto: All Over

Det svenskfødte og dorsk udseende muskelbundt, Dolph Lundgren, der spiller kaptajn Ivan Drago i "Rocky IV" blev kendt som en af 80'ernes mest benyttede actiohelte.

Lidet kendt er det dog, at Dolph, allerede på det tidspunkt havde en universitetsgrad som kemiingeniør fra University of Sydney.

Året efter modtog Dolph et stipendiat til Massachusetts Institute of Technology, som er blandt verdens førende universiteter på området.

Og hvem skulle nu tro, at manden, som knap kommer med to sammenhængende ord i Rocky-filmen, ligger inde med en intelligenskvotient på monstrøse 160?

Til sammenligning havde Leonardo Da Vinci, Einstein og Isaac Newton, tre af verdens allermest funklende hjerner gennem historien, IQ'er på sølle 150.

Almindelige mennesker har i snit en IQ på 90-110, og historiens højeste IQ blev målt hos en vis William James Sidis, som var amerikaner, lærte sig selv latin som tre-årig - og havde en intelligenskvotient på 250.

Her følger en liste over nogle af de klogeste hjerner, men normalt kun ser på filmplakater.

Steve Martin
Den hvidhårede komiker har en universitetsgrad i filosofi fra California State University og overvejede at blive professor i stedet for skuespiller. Har en IQ på 142 og er medlem af de kloges klub, Mensa.

Quentin Tarantino
Filminstruktøren med en gedigen sans for ultravold tilsat smukke kvinder droppede ud af gymnasiet og har efterfølgende fået målt sin IQ til 160.

Geena Davis
Skuespilleren, som har tre børn med den iranske neorokirurg, Dr. Reza Jarrahy, var udvekslingsstudent i Sverige som ung og taler flydende svensk. Men hun har også været assisterende organist i sin fødeby, Wareham i Massachusetts, og er derfor også en ferm pianist.
Hendes klassekammerater i gymnasiet gav hende titlen "Mest talentfulde" i 1974, og Geena Davis har en IQ på 140.

Jodie Foster
Denne klejne skuespiller dimitterede egentlig med udmærkelse fra det fransktalende universitet i Los Angeles, Lycee Francais. Siden tog hun en universitetsgrad i litteratur fra det berømte universitet Yale - igen med udmærkelse. Jodie Foster har efter sigende en IQ på 132

James Woods
Denne skuespiller afbrød sin universitetsuddannelse for at forfølge skuespillerkarrieren, men har en IQ på 180 og er naturligvis medlem af Mensa

Natalie Portman
Født i Israel, men med permanent bopæl i USA, siden hun var tre. Taler flydende hebraisk og engelsk med grundigt kendskab til både fransk, tysk, japansk og spansk. Har en universitetsgrad i psykologi fra Harvard

Asia Carrera
Så har vi hørt den med: En hamrende intelligent pornostjerne. Stjernen fra kioskbaskeren "Bangkok Booberella" og 250 andre kødfilm har en IQ på 156. Hun spillede Bach på stort flygel i Carnegie Hall som 13-årig og har senere studeret japansk og markedsføring på Rutgers University. Sysler med computer-hardware som hobby og er mor til to.

Sponsoreret indhold