Hollywood28. februar 2015

Det vidste du ikke om Kevin Spacey

”House of Cards”-feberen er i gang, men vidste du det her om hovedrolleindehaveren?
Af af
https://imgix.seoghoer.dk/media/e59d576d01d64c57a7b01a0e3df819bc.jpg
Han spiller den benhårde Frank Underwood i "House of Cards", og han har spillet flere uforglemmelige roller - f.eks. i "The Usual Suspects" og "American Beauty" - roller som han har vundet en Oscar for.

Men hvem er Kevin Spacey egentlig? Den 55-årige skuespiller, der er født i New Jersey i USA er ikke en åben bog. Han har nemlig altid holdt detaljer om sit privatliv meget skjult Og der er en grund til det:

- Jo mindre du ved om mig, jo nemmere er det at overbevise dig om, at jeg er den person, du ser på skærmen. Det gør publikum i stand til at komme i biografen eller teatret og tro på, at jeg er den karakter, jeg skal portrættere, har Spacey sagt til London Evening Standard.

LÆS OGSÅ: "House of Cards" - hvis det foregik på Sesame Street

Kort fortalt er Kevin Spacey den yngste i en børneflok på tre. Familien flyttede fra New Jersey til Californien, og Kevin blev lidt af en bølle.

Han satte ild til sin søsters træhus, og så røg han på militærskole. Men det hold heller ikke længe, da han blev smidt ud for at smide et dæk i hovedet på en klassekammerat. Han endte på San Fernando High School i Californien, hvor han begyndte at interessere sig for drama - med stor succes.

LÆS OGSÅ: Kevin Spacey elsker at "fotobombe"

Han kom på den kunstneriske skole Julliard, men efter to år droppede han ud, da han ville arbejde - og han blev en del af New York Shakespeare Festival. Og så gik det lige så stille fremad. I 1991 vandt han en Tony for rollen som onkel Louie i Brodway-stykket "Lost in Yonkers", og han fik sit helt store filmgennembrud med rollen som Verbal Kint i "The Usual Suspects" i 1995, som han vandt en Bedste Mandlige birolle-Oscar for. Mange husker ham sikkert også som den meget creepy morder i "Seven", hvor Brad Pitt spiller hovedrollen.

LÆS OGSÅ: Kevin Spacey koncentrerer sig bedst i larm

I 2003 tog Spacey til London, hvor han blev teaterdirektør for det berømte gamle teater The Old Vic. Han fortsatte stadig med film, men er meget dedikeret til teatret.

Og så i 2013 kom "House of Cards" med Kevein Spacey som den hårde politiker Frank Underwood, der skyr meget få - eller ingen - midler for at få sin vilje.

Sjove og anderledes facts om Kevin Spacey:

- Er af svensk og engelsk afstamning.

- Satte ild til sin søsters træhus som barn

- Gik i skole med skuespilkollegaen Val Kilmer

- Han var førstevalg til at spile Lester Burnham i "American Beauty" - en rolle han vandt en Oscar for.

- Hans labrador hedder Legacy

- Ejer en mini-cooper

- Er stor fan af wrestling

- Har aldrig været gift eller fået børn - og ses ikke med kærester offentligt. Der er rygter om, at han er homoseksuel, men intet er bekræftet.

Sponsoreret indhold