Hollywood11. august 2016

”Det var Dianas livvagter der slog hende ihjel”

I en nyudgivet bog afliver Dianas tidligere livvagt konspirationsteorierne om prinsessens død. Ifølge ham ligger skylden ene og alene hos Dianas daværende bodyguards og hendes kæreste Dodi Fayed, som ikke var dygtige nok til at passe på hende
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/diana_front.jpg
 Foto: All Over

31. august er en dato, som England – og resten af verden aldrig – glemmer.

Den dag mistede den britiske befolkning og resten af verden prinsesse Diana i en tragisk og uforståelig bilulykke i Paris.

Ulykken efterlod to sønner uden deres elskede mor – og en hel verden i chok og sorg.

Men ulykken burde aldrig være sket.

Diana burde aldrig have fået lov til at sætte sig ind i den sorte Mercedes den skæbnesvangre aften i august 1997.

Se billederne vi aldrig glemmer i galleriet nederst i artiklen.

Sådan lyder det fra Dianas tidligere bodyguard Ken Wharfe. I bogen 'Diana: Closely Guarded Secret', som netop er udkommet i en ny udgave og som Daily Mail bringer et uddrag fra, giver han sin ærlige mening om, hvem der bærer skylden for prinsessens alt for tidlige død.

Og det var hverken et komplot eller sabotage, der dræbte prinsesse Diana i 1997. Hun blev ikke dræbt på ordrer fra den royale familie eller fremmede agenter, som flere konspirationsteorier ellers har hævdet.

Diana døde ene og alene, fordi hendes daværende livvagter ikke var dygtige nok til at passe på hende. De var i Ken Wharfes øjne decideret uduelige.

https://imgix.seoghoer.dk/8.01121896.jpg

Diana i bilen den skæbnesvangre nat - få øjeblikke efter dette billede blev taget, var hun død. Foto: All Over

I hans erindringsbog langer Ken Wharfes hårdt ud efter særlig Trevor Rees-Jones, livvagten der som den eneste overlevede den frygtede ulykke i Pont de l’Alma-tunnelen i Paris. I Ken Wharfes øjne havde Trevor Rees-Jones slet ikke den rigtige forståelse af paparazzierne.

Se billederne vi aldrig glemmer i galleriet nederst i artiklen.

- Han beskrev dem som ”fjenden” og omtalte fotograferne som ”snigskytter”, der brugte deres lange linser som rifler, skriver Ken Wharfes ifølge Daily Mail i sin bog.

Og ifølge forfatteren, der selv var livvagt for Diana i seks år, nærede Trevor Rees-Jones' en form for ærefrygt for prinsesse Diana, der gjorde, at han gik mere op i at gøre hende glad end at beskytte hende.

Og på den skæbnesvangre aften var livvagtens dårlige dømmekraft med til at udløse tragedien. Ifølge Ken Wharfe burde livvagten aldrig have ladet prinsesse Diana sætte sig ind i bilen, når han vidste, at chaufføren Henri Paul var påvirket af alkohol.

Desuden var det ifølge Ken Wharfe helt forkasteligt og uforståeligt, at livvagten ikke sagde stop, da Dianas kæreste Dodo Fayed – ifølge Ken Wharfe – bevidst bad chaufføren om at køre om kap med paparazzierne i Paris.

Den vanvittige biljagt endte som bekendt i en betonpille i Pont de l’Alma-tunnelen i Paris.

31. august i år er det 19 år siden, Folkets Prinsesse døde.

Herunder kan du se alle de billeder, som vi aldrig glemmer i forbindelse med Dianas alt for tidlige død:

Prinsesse Dianas død samt billeder fra hendes liv

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_43.png

Sponsoreret indhold