Hollywood5. oktober 2017

Derfor forsvandt Hollywood-stjernen ud af rampelyset i næsten 15 år

Hollywood-stjernen Winona Ryder blev taget for butikstyveri, og så ramlede det hele sammen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hollywood-stjernen-winona-ryder-05102.jpg
 Foto: All Over Press
I 1980'erne og i 1990'erne var Hollywood-stjernen Winona Ryder et af de største navne i filmbyen, men siden gled hun ud i glemslen og forsvandt i mange år fra rampelyset. Bortset fra mindre roller var hun væk i næsten 15 år frem til, at hun sidste år fik comeback i Netflix-serien 'Stranger Things'. I de unge år var den i dag 45-årige Winona Ryder med i store film som 'Girl, interrupted', 'Beetlejuice' , 'Reality bites', 'Edward Saksehånd', Bille August-filmen 'Åndernes Hus', 'Pigebørn' og 'Uskyldens år'. De to sidstnævnte roller blev hun nomineret til en Oscar for, og 'Uskyldens år' gav hende en 'mini-Oscar' i form af en Golden Globe-statuette. På den tid var hun også den ene halvdel af et af de smukkeste og hotteste par i Hollywood, da hun var kæreste med Johnny Depp.
https://imgix.seoghoer.dk/ryder-depp-artikel.jpg

Johny Depp og Winona Ryder fotograferet i 1990. (Foto: All Over Press)

Men nu er hun tilbage i rampelyset med den succefulde serie 'Stranger Things', der snart har premiere på anden sæson. Til damebladet 'Marie Claire' forklarer hun sit lange fravær og indleder med den skelsættende begivenhed, da hun blev taget i at stjæle tøj i en butiki i 2001 og året efter måtte igennem en retssag, hvor det kom frem, at hun led af depression og havde et stort pillemisbrug. Hun var 30 dengang, og med et så det ud til at en fremragende karriere blev reduceret til, at Winona Ryder ville blive husket som kriminel og 'hende der var sammen med Johnny Depp'. Det var i december 2001, at Winona Ryder blev anholdt i Beverly Hills for at have stjålet tøj for 5.500 dollars. Hun erkendte og var klar til at betale for de stjålne varer og håbede at sagen kunne ordnes i mindelighed. Men anklagemyndigheden ville have sagen for retten, og her blev Winona Ryders elendige liv oprullet. Det kom frem under sagen, at hun misbrugte en række receptpligtige midler, og hun blev dømt for tyveri og vandalisme. Hun blev idømt 480 timers samfundstjeneste med en prøvetid på tre år. Oven i kom bøder og erstatning på 10.000 dollars og et påbud fra dommeren om at gå til psykolog og at vænne sig af med at spise alle de receptpligtige piller. Winona Ryder har senere fortalt, at butikstyveriet fandt sted på et tidspunkt i hendes karriere, hvor hun led af depression. Samtidig havde hendes læge, der senere blev frataget retten til at praktisere som læge, udskrevet smertestillende piller til hende, som påvirkede hendes dømmekraft. Og så var det, at Winona Ryder for en tid trak stikket til Hollywood. - Jeg tog en pause fra branchen, og jeg tror, at branchen tog en pause fra mig. Jeg gik igennem en svær tid, siger Winona Ryder til 'Marie Claire'.
https://imgix.seoghoer.dk/winona-artikel.jpg

Winona Ryder som hun ser ud i dag. (Foto: All Over Press)

Hendes forældre var der for hende og samlede hende op, da det var allerværst, og da hun smed håndklædet i ringen i forhold til filmbyen og satte karrieren på pause. Der var heller ikke rigtig brug for en type som hende i Hollywood i 00'erne. - Jeg fandt ud af, at der er andet i livet end skuespil, siger Ryder. Hun begyndte blandt andet at føle forelæsninger i jura på Berkeley College - 'der var mange love, jeg var uenig i', siger Ryder. Men nu er hun tilbage efter 15 år fra det skarpe rampelys. Og opmærksomheden på grund af rollen i 'Stranger Things' overrasker hende. - Det er meget overvældende. Jeg hører endda, at folk klæder sig ud som min karakter. Tænk på, hvordan det må være for de rigtigt kendte, siger Winona Ryder til 'Marie Claire'.

Sponsoreret indhold