Derfor forsvandt Hollywood-stjernen

Hilary Swank forlod rampelyset for at tage sig af sin syge far.

Hilary Swank forlod rampelyset for at tage sig af sin syge far.

Foto: All Over Press

 
 
Hollywood-stjernen Hilary Swank er en af blot 20 skuespillerinder i historien, der har vundet to eller flere Oscar-statuetter.
 
 
Hun vandt sin første Oscar for bedste kvindelige hovedrolle i 2000, da hun slog igennem som Brandon Teena i filmen "Boys don't cry" fra 1999.
 
Bare fem år senere stod hun igen på scenen og blev hyldet med endnu en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle for rollen som den kvindelige bokser Maggie Fitzgerald i Clint Eastwoods film "Million Dollar Baby". 
 
 
Hun spillede over for Clint Eastwood, der var nomineret til en Oscar for bedste mandlige hovedrolle, men i 2005 gik Oscar'en til Jamie Foxx for hans rolle i filmen "Ray".
 
Men "Million Dollar Baby" vandt dog yderligere tre Oscars - hele to til Clint Eastwood for "bedste film" og "bedste instruktion" og en til Morgan Freeman for bedste mandlige birolle, så "Clint'en" gik på ingen måde tomhændet hjem fra prisudddelingen.
 
Siden medvirkede 44-årige Hilary Swank i de næste små 10 år i spillefilm og TV-film, der ikke nåede samme popularitet, som de to der gav hende Oscarstatuetter, og derpå blev der i små tre år helt stille omkring den dygtige, smukke brunette.
  
Hun forsvandt fuldstændig ud af rampelyset i 2014.
 
 
Nu fortæller hun om årsagen til sin langvarige forsvinden - en historie, der dog fik en lykkelig slutning.
 
Kort før jul 2014 skulle hendes far gennemgå en lungetransplantation, og det fik Swank til at betragte sit liv og Hollywood-karriere gennem et lidt andet perspektiv.
 
Hun sagde farvel til skuespillerlivet og satte sig for at hjælpe faderen bedst muligt gennem det store indgreb og i tiden efter operationen.
 
 - Det er en del tid (jeg bruger på det, red.), men når man ser på det i forhold til et helt liv, så er det bare et blink med øjnene. Der har været jobmuligheder, som jeg har sagt nej til, og andre ting, som jeg også har sagt nej til. Men vi er her altså for at være der for vores familie.
 
- Der er ikke noget jeg hellere vil end at være sammen med min far, når han har brug for det. Og hvis jeg ikke passede ham, så tror jeg, at jeg vil komme til at se tilbage på det og fortryde, at jeg ikke hjalp ham igennem denne periode, sagde hun halvvejs gennem 2015 til The Guardian om valget om at passe og pleje sin far og om at sige nej til alle tilbud fra Hollywood.
 
 
Det blev næsten til tre år ude af rampelyset for Hilary Swank.
 
– Jeg ser sådan på det, at jeg takkede "ja" til noget, jeg hellere ville frem for at se det som et "nej" til Hollywood. Det var et tilvalg, siger Swank i dag til The Guardian.
 
Her i 2018 har hendes far det betydeligt bedre, og i løbet af det seneste år har Hilary Swank medvirket i to spillefilm og en TV-serie som får premiere til efteråret og til vinter.
 
Den dobbelte Oscarvinder er med andre ord klar til et comeback.
 
I 2007 blev hun hædret med en stjerne på Hollywood Walk of Fame - men vejen til berømmelse og stjernestatus var både lang og kringlet, har hun tidligere fortalt til nyhedsbureauet Associated Press.
 
– Min mor plejede at ringe til en masse agenter fra en telefonboks og bønfaldt dem om at give mig en rolle,  har Swank fortalt.
 
 
 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close