Se billederne: De kendte bader i blitzlys i Cannes

De kendte valfarter til Cannes i disse dage.

De kendte valfarter til Cannes i disse dage.

Foto: All Over

Det kaldes verdens mest prestigefyldte filmfestival – og lige nu flokkes kendte fra både ind- og udland til for at blive en del af festlighederne.

Den sydfranske by Cannes er således omdannet til en sand stjernefest, og stjerner som George Clooney, Salma Hayek, Susan Sarandon og ikke mindst danske Mads Mikkelsen befinder sig i disse dage i den sydfranske by i anledning af den prestigefyldte festival.

SE og HØR har samlet et stort galleri med billeder af de kendte i Cannes. Se galleriet i bunden af denne artikel.

Vores danske verdensstjerne Mads Mikkelsen har endda en særlig rolle under den 69. udgave af filmfestivalen i Cannes. Mads Mikkelsen er således en del af den jury, der skal være med til at afgøre, hvem der skal modtage den prestigefyldte pris Guldpalmen. Formanden for denne jury er den australske instruktør George Miller.

Den danske instruktør Nicolas Winding Refn kan blive den heldige vinder af den eftertragtede Guldpalme. Hans film "The Neon Demon" er nemlig udtaget til at være med i hovedkonkurrencen.

Dette års festival strækker sig fra 11. til 22. maj.

SE og HØR har samlet et stort galleri med billeder af de kendte i Cannes. Se galleriet i bunden af denne artikel.

Fakta om filmfestivalen i Cannes:

* I 2012 var Mads Mikkelsen selv vinder af en af de helt store priser i Cannes, da han blev kåret som Bedste Mandlige Hovedrolle for sin præstation i Thomas Vinterbergs film "Jagten".

* Det er 69. gang, filmfestivalen i Cannes i Sydfrankrig bliver afholdt.

* Festivalen strækker sig fra den 11. til den 22. maj.

* Festivalen skulle have været afholdt første gang i 1939, men måtte udsættes på grund af krigen. Derfor var det først i 1946, den første gang fandt sted.

* Festivalen bliver især brugt til at fremvise europæiske film. Både filmstjerner, instruktører og producere deltager i festivalen, der bliver massivt dækket af medier fra hele verden.

* Den danske instruktør Nicolas Winding Refn har mulighed for at tage prisen Guldpalmen med sig hjem fra årets filmfestival i Cannes. Nicolas Winding Refns film "The Neon Demon" er udtaget til at være med i hovedkonkurrencen.

* Filmfestivalens mest prestigefyldte pris er Guldpalmen, som de danske instruktører Lars von Trier, og Bille August tidligere har vundet. Sidstnævnte endda to gange.

* Woody Allens åbner årets festival med premieren på sin nyeste film "Café Society".

Fakta: Ritzau

Cannes filmfestival 2016

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close