Contador: Grotesk hyldest

Contador fik dog ikke Dannebrog, men det spanske flag, i hånden, da han skulle fejre sin Tour De France-sejr

Contador fik dog ikke Dannebrog, men det spanske flag, i hånden, da han skulle fejre sin Tour De France-sejr

Foto: All Over

Det kan godt være, at hverken det danske hold Saxo Bank eller for den sags skyld Bjarne Riis selv kom øverst på podiet i årets Tour de France.

Men de franske arrangører har åbenbart en grotesk forkærlighed for Danmark, så vores lille land kom da også i centrum, da årets sejrherre skulle hyldes med sit lands nationalsang.

"Der er et yndigt land. Det står med brede bøge."

Sådan kunne den 26-årige spanier Alberto Contador have stået og sunget, hvis ellers han kunne teksten til den melodi, der blev spillet, da han skulle hyldes.

Traditionen tro spilles vinderens nationalsang, men noget gik helt galt, for pludselig begyndte melodien til "Der er et yndigt land" at brage ud af højtalerne.

En forvirret Contador forstod ikke, hvad der skete, og måtte overrasket høre melodien færdig sammen med Andy Schleck fra Luxembourg og Lance Armstrong fra USA, som lige så forvirrede stod på podiet.

Den danske nationalmelodi er ikke blevet spillet i den henseende siden 1996, da Bjarne Riis stod øverst på skamlen. Og der burde den heller ikke være blevet spillet, for Team Saxo Bank-ejeren havde jo snydt og vandt ved hjælp af doping.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close