Hollywood16. maj 2015

Colin Farrell forstår ikke guldpalme-kandidat

Colin Farrell ved ikke, hvad den film, han har hovedrolle i, handler om
Colin Farrell og Rachel Weisz spiller hovedrollerne i "The Lobster".
Colin Farrell og Rachel Weisz spiller hovedrollerne i "The Lobster".
 Foto: All Over PressHvis du ikke har en partner, bliver du indlogeret på et hotel, hvor du har 45 dage til at finde din rette mage.

Undervejs bliver du sendt på jagt efter de mennesker, der har valgt at leve i ensomhed i skoven, og for hver af dem, du fanger, får du en ekstra dag til at fuldføre din kærlighedssmission. Lykkes det ikke, bliver du forvandlet til et dyr - du får dog selv lov til at bestemme hvilket.

LÆS OGSÅ: Colin Farrell: - Lad os kæmpe for de homoseksuelles rettigheder

Sådan er handlingen i den græske instruktør Yorgos Lanthimos' "The Lobster", der har stjerner som Rachel Weisz, John C. Reilly og Colin Farrell på rollelisten.

Fredag morgen blev Guldpalme-kandidaten første gang vist for pressen i Cannes, hvor den årlige filmfestival netop nu finder sted, og ved det efterfølgende pressemøde er det især, hvorvidt filmen skal ses som en kommentar til vores samfund, hvor det ofte forventes, at folk bliver gift og får børn, der bliver spurgt ind til:

- Jeg ved det ikke, for jeg ved ikke engang, hvad den egentlig handler om. Bare fordi jeg er med i filmen, har jeg ikke bedre mulighed for at forstå den end publikum, siger den irske stjerne Colin Farrell om filmen.

- Da jeg læste manuskriptet, tror jeg heller ikke, jeg rigtig forstod det, men det var meget rørende. Men jeg tror, at alle vil have hver deres fortolkning af, hvad filmen handler om, siger han.

LÆS OGSÅ: GALLERI: Lækre Colin Farrell smider tøjet

Instruktøren, Yorgos Lanthimos, der også står bag den prisvindende "Dog Tooth", er enig:

- Vi kigger på, hvad det er for nogle regler vi har stillet op i det her samfund, og hvad det er for et pres, der ligger i at være single eller i et parforhold, men der er ingen morale. Jeg vil hellere åbne en diskussion og sætte publikums tanker i gang, siger han.

Hvis handlingen i filmen lyder som noget, der ligger tæt op af reality-tv, så er det ikke helt tilfældigt.

- Jeg har været ret inspireret af den britiske reality-serie "The Hotel", fortæller instruktøren. I serien følger man livet og dagligdagen på et hotel i England.

LÆS OGSÅ: Kendte mænd afslører bulen i bukserne

"The Lobster" er sammen med 18 andre film i spil til Guldpalmen, der uddeles den 24. maj.

Sponsoreret indhold