Hollywood 11. april 2008

CARLA BRUNI: TOPPRIS FOR NØGENFOTO

Ikke mindre en 430.000 kroner indbragte et billede af en nøgen fransk præsidentfrue

Ingen ringere end den franske førstedame, var sat til salg i det verdensberømte autkonshus Christie i New York. Og det var ikke et helt typisk billede af en førstedame. Det var nemlig et foto, hvor Carla Bruni optælder uden en trævl på kroppen.

Og et sådan syn er åbenbart tusindvis af kroner værd, billedet gik nemlig til et bud på knap 430.000 kroner. Det var 30 gange mere end de 20.000 kroner billedet blev vurderet til før auktionen. I øvrigt også en vurdering, der blegner ved siden af nøgenfotos af andre berømtheder.

Flere nøgne under hammeren
Eksempelvis er tilsvarende billeder af topmodellen Kate Moss blevet vurderet til 200.000 kroner og et ditto af den aldrende Brigitte Bardot fra 1959 blev vurderet til at kunne indbringe mellem 600.000 og 700.000 kroner.
Billedet er fra 1993 og taget af fotografen Michel Compte og altså taget længe før, at der var udsigt til, at Carla Bruni skulle blive fru Sarkozy.

Overskuddet fra salget skal gå til den schweiziske velgørenhedsorganisation Sodis, som skaffer rent drikkevand til mennesker i ulandene.

Nicolas Sarkozy blev skilt fra sin tidligere kone i oktober 2007 og giftede sig med Bruni kun fire måneder efter i februar 2008. I slutningen af marts optrådte hun for første gang som førstedame under et statsbesøg, da hun og Sarkozy var gæster hos den britiske dronning Elizabeth.

Sponsoreret indhold