Hollywood23. november 2014

Brugte millioner af dollars: Michael Jackson ville klones

Kongen af Pop gemte sin DNA-profil i forskellige forskningscentre
Af af

Michael Jacksons familie: - Hans ånd er her hele tidenI år er det præcist fem år siden, at verden mistede én af sine absolut største kunstnere: Kongen af Pop.

... men måske kan vi i nær fremtid se en tro kopi af Michael Jackson gå rundt iblandt os. I hvert fald sørgede den legendariske popsanger for at sikre sin DNA-profil, så der i fremtiden kunne fremstilles en tro kopi af sangeren.

Det skriver flere amerikanske medier, blandt andre International Business Times.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Sådan ser Michael Jacksons børn ud i dag

Ifølge forskeren Michael C. Luckman afleverede Kongen af Pop sin sæd til tre forskellige medicinske forskningscentre - og han brugte tilmed 'millioner af dollars' på sit projekt.

I bogen 'The Battle for Michael Jacksons Soul' fortæller forskeren, at Thriller-sangeren var meget fascineret af den succesfulde kloning af fåret Dolly (der blev født i 1996 i Skotland, red.) og selv ønskede at klone en tro kopi af sig selv, den dag han ikke længere var her.

Michael Jackson ville tilsyneladende sørge for, at musikken og moonwalken ville leve videre og bad derfor europæiske videnskabsfolk om at bruge en banebrydende genteknologi for at skabe den perfekte kopi af sig selv, når han var død.

LÆS OGSÅ: Fem år siden Michael Jackson døde: Her er billederne, vi aldrig glemmer

Michael Jackson er ikke den første kendis, der måske skal forsøges klones - hvis teknikken og etikken ellers tillader det.

Den canadiske tandlæge Michael Zuk købte således John Lennons tænder på en auktion og har bebudet, at han ønsker at bruge DNA-materiale fra tanden til at skabe en tro kopi af det tidligere Beatles-medlem.

Michael Jackson døde 25. juni 2009 af en overdosis af det stærkt bedøvende middel Propofol.

LÆS OGSÅ: Se videoen: Michael Jackson genopstod i nat

Den ukronede popkonge var ved at lægge sidste hånd på sit kæmpe comeback-show "This is it" kort tid inden han døde.

Koncerterne var annonceret, og billetterne var revet væk. Pengene havde Michael Jackson hårdt brug for. Efter hans død kom det frem, at det 50-årige popidol var dybt forgældet - han havde blandt andet optaget lån i sin ejendom for to en halv milliard kroner.

Efterfølgende blev Michael Jacksons livlæge, Conrad Murray, dømt for uagtsomt manddrab, fordi han gav verdensstjernen den dødelige overdosis.

LÆS OGSÅ: Michael Jackson slået af død kvinde

I februar i år blev livlægen også dømt til at betale et symbolsk beløb til en række sørgende fans - helt præcist skulle Conrad Murray give fem fans én euro hver.

De fem fans, som stammede fra henholdsvis Frankrig, Schweiz og Belgien, sagsøgte Michael Jacksons læge for at have påført dem psykiske skader i forbindelse med den 50-årige popkonges død i 2009.

SE og HØR har her samlet billeder fra Michael Jacksons liv og død:

Sponsoreret indhold