Hollywood15. oktober 2014

Britisk pædofil anholdt: Nu skal han afhøres i Maddie-sagen

77-årig befandt sig i Portugal, da Maddie forsvandt
Af af

Madeleine 'Maddie' McCannEn 77-årig brite er blevet anholdt på Malta og skal nu udleveres til England, hvor han skal afhøres i forbindelse med Madeleine 'Maddie' McCanns mystiske forsvinden, der fandt sted i 2007.

Det skriver det britiske medie Daily Mail.

Roderick MacDonald blev anholdt på den maltesiske ø Gozo mandag, efter at han flygtede fra Storbritannien i 2012 i kølvandet på at blive dømt for at forulempe to piger på fem og syv år.

Den tidligere oliearbejder og pædofilidømt er interessant i forbindelse med den dengang 3-årig piges forsvinden, fordi han befandt sig i ferieområdet i Praia da Luz, da pigen forsvandt.

Ifølge det britiske medie vil Scotland Yard, som efterforsker den syv år gamle sag, dog ikke kommentere, om de betragter Roderick MacDonald som hovedmistænkt i sagen.

I sidste uge kom det frem, at der er sat en ny efterforsker i spidsen for Madeleine McCann-sagen i Portugal. Den højt respekterede efterforsker Ines Sequeira fortalte ifølge Daily Mail, at hun er 'fuldstændig opsat' på at opklare sagen, hvilket nu giver forældrene Kate og Gerry McCann nyt håb om, at de vil få svar på, hvad der skete med deres lille pige.

Også de britiske detektiver fra Scotland Yard ser positivt på udnævnelsen af Sequeira som ny efterforskningsleder - og de britiske detektiver vil snarest flyve til Portugal for at diskutere en liste med syv hovedmistænkte i sagen med deres portugisiske kolleger. Målet er, at de syv hovedmistænkte skal afhøres igen, lige som britisk politi håber at få tilladelse til at gennemsøge de hovedmistænktes hjem.

LÆS OGSÅ: Ny efterforsker i Maddie-sagen overbevist: Jeg vil løse mysteriet

LÆS OGSÅ: Minut for minut: Det skete der den dag, Maddie forsvandt

LÆS OGSÅ: Ny rapport: Derfor gik Maddie-eftersøgningen galt

LÆS OGSÅ: Maddie-sagen: Forældrene får dødstrusler

En kilde tæt på Maddie-sagen siger, at 'Sequeira er en af de bedste og mest ambitiøse efterforskere i Portugal. Hun er fast besluttet på at få resultater. Britisk politi har fortalt McCann-familien, at de gør alt, hvad de kan, for at finde ud af, hvad der skete.'

Om de britiske og portugisiske kolleger vil diskutere anholdelsen af Roderick MacDonald vides ikke.

Lørdag 3. maj var det præcis syv år siden, at den dengang 3-årige Madeleine 'Maddie' McCann sporløst forsvandt fra sin seng, mens hun var på ferie med sine forældre og venner i ferieområdet Praia da Luz i Portugal.

Blev hun i stedet dræbt af indbrudstyv?
Forældrene Kate og Gerry McCann havde siddet mindre end 50 meter fra ferielejligheden og nydt et glas vin med en flok venner - og ikke bemærket, at Maddie forsvandt fra værelset, hvor også hendes to mindre tvilling-søskende lå og sov.

Portugisisk politi meddelte fra start, at de efterforskerede sagen som en kidnapning og efterlyste vidner, der havde set noget mistænkeligt i dagene op til forsvindingen 3. maj 2007. Men trods tusindvis af henvendelser fra borgere, kom politiet aldrig så langt, at de kunne tilbageholde nogen.

Sagen er af britiske medier blevet sammenlignet med Prinsesse Dianas død (i august 1997, red.) på grund af den store mediebevågenhed, og kendisser som blandt andre David Beckham, Paven og J K Rowling har alle presset på for at få sagen undersøgt til bunds af myndighederne.

Presset har været så stort, at britisk Scotland Yard i maj 2011 iværksatte 'Operation Grange', som minutiøst gennemgik de over 30.000 sider dokumenter.

Ifølge det britiske medie Mirror arbejder Operation Grange i dag ud fra flere teorier. Foruden dét faktum at pigen kan være blevet kidnappet eller dræbt af en pædofil, arbejder politiet også ud fra en teori om, at Maddie kan være blevet dræbt under et indbrud i lejlighed 5a på Ocean Club Resort i Praia da Luz, hvor pigen lå og sov, mens hendes forældre spiste på en nærliggende tapas-restaurant.

Forældrene tror og håber stadig, at deres lille pige - der vil være fyldt 11 år i dag - stadig kan være i live.

- Kate og Gerry vil ikke kommentere Operation Grange, siger McCanns talsmand Clarence Mitchell.

Tøjrester fundet
Operation Granges efterforskere besøgte området ved Ocean Club Resort i begyndelsen af juni i år, hvor en række eksperter undersøgte området.

Det afspærrede område ligger blot 300 meter fra Ocean Club Resortet i Praia da Luz og tæt på det område, hvor en mistænkt blev set med en pige i sine arme sent om aftenen 3. maj 2007, hvor lille Maddie forsvandt fra sin seng i familiens ferielejlighed.
terforskerne benyttede særligt radar-udstyr, sporhunde og en retsmedicinsk arkæolog i arbejdet med at finde eventuelle spor, der kunne kaste lys over pigens mystiske forsvinding.

Beslutningen om at ville grave var ikke et resultat af ét nyt gennembrud i den mystiske sag, men blev af efterforskerne beskrevet som et naturligt skridt i opklaringsarbejdet.

Under gravearbejdet blev der fundet 41 'anormaliteter' i området - blandt andet tøjrester - som herefter blev undersøgt nøje.

Dog har dette ikke kastet nyt lys over sagen.

Se billeder fra sagen om Maddie her:

Sponsoreret indhold