Hollywood 9. november 2009

Brad og Angelina: Bruger formue på at få fred

Amerikanske kendisser køber livvagter og sikkerhedsudstyr for millioner
Pitt og Jolie bruger rigtig mange penge på at sikre sig selv og børnene
Pitt og Jolie bruger rigtig mange penge på at sikre sig selv og børnene
Foto: All Over

Mens de fleste kendte danskere stadig kan gå i Netto og købe ind uden at blive generet, chikaneret eller overfaldet af utilregnelige og fanatiske fans, så er forholdene i USA mere ekstreme.

Så mange amerikanske kendisser køber sig til fred og ro. Og det kan være en meget dyr affære.

- Hvis man bare skal bruge et køretøj med en chauffør og tre sikkerhedsvagter en hel dag, løber den udgift let op i 20.000 kr. Så er det ikke så svært at se, at man sagtens kan bruge 100.000 kr. om ugen på sikkerhed, siger Thomas Werther, som er sikkerhedsrådgiver.

Ofte er sikkerhedsspørgsmålet den tungeste udgiftspost på en berømtheds budget overhovedet, siger Aaron Cohen, topchef i sikkerhedsfirmaet IMS Security i Hollywood.

Cohen arbejder blandt andet med at passe på supermodellen Kate Moss' hjem.

- Hvis man skal passe på en kendis-familie som Brad (Pitt) og Angelina (Jolie) eller Jennifer Lopez og Marc Anthony, så står der hurtigt 1-1,4 mio. dollars (5-7 millioner kr.) på regningen - ikke mindst hvis der er børn, ryger prisen hurtigt i vejret, siger Cohen.

Og bliver kendisserne forfulgt af gale fans eller bliver chikaneret på anden måde, skal man lægge omkring 100.000 kr. oven i den månedlige udgift på sikkerhedsbudgettet, siger Cohen til CNN.


Sponsoreret indhold