Hollywood11. januar 2016

Bowie sang om sin død på spritnyt album

David Bowie sendte hilsen fra dødslejet i nummer på nyt album
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lazarus.jpg

David Bowie var klar over, at han var døende af kræft, da han lavede sit sidste album, 'Black Star'.

Han sov ind natten til mandag dansk tid.

I 18 måneder havde han i al hemmelighed kæmpet mod den kræftsygdom, som til sidst tog livet af den 69-årige verdensstjerne.

På singlen 'Lazarus' fremgår det ifølge Daily Mail, at Bowie var klar over, at han ikke havde lang tid tilbage at leve i, og sangen kan tolkes som et 'farvel' fra en mand, der vidste, han skulle dø.

'Look up here, I'm in heaven', synger Bowie blandt andet på Lazarus.

Lazarus blev frigivet i december, men videoen til singlen blev frigivet for blot tre dage siden, og i den ligger Bowie fanget i en hospitalsseng med bandager for øjnene.

Teksten til Lazarus indeholder en række kryptiske vendinger, som nu står knivskarpt, efter at sangerens død blev annonceret mandag morgen. I sangen synger Bowie om at have 'nothing left to lose' og om at være 'free like a bluebird'. Sammenholdt med den dystre stemning på videoen, hvor Bowies skrøbelige krop med de tildækkede øjne ryster under dynen, er det oplagt, at sangen og videoen er hans farvel til fans verden over. Det er okay at græde
Mandag bekræfter hans producer siden 1960'erne, Tony Visconti, over for Daily Mail, at hele albummet 'Black Star' er Bowies måde at sige farvel. - David gjorde altid, hvad han ville. Og han ville gøre det sådan - på den bedste måde. På den måde var hans død ikke anderledes end hans liv - et kunstværk, siger Tony Visconti til Daily mail.
- Han lavede hele 'Black Star' til os som en afskedsgave '. Jeg har i et år været klar over, at det ville blive sådan, men derfor var jeg alligevel ikke forberedt, at han skulle dø nu. Han var et ekstraordinært menneske fuld af kærlighed og liv. Han vil altid være hos os. Men lige nu er det okay at græde, siger Tony Visconti. Se videoen til Lazarus her:

Sponsoreret indhold