Afsløring af svindel: Beyoncés afspilninger på Tidal er manipuleret

Jay Z taler nu ud om utroskaben over for Beyoncé.

Jay Z taler nu ud om utroskaben over for Beyoncé.

Foto: All Over Press

Beyonce og Kanye Wests lyttertal på tjenesten Tidal er manipuleret med flere millioner afspilninger. Det skriver det norske medie DN.

Det betyder, at de to musikere og deres pladeselskaber har fået flere penge udbetalt, end de rigtigt skulle have haft.

Det norske medie mener blandt andet at kunne bevise det med lyttertal fra forskellige brugere - heriblandt den danske komponist Halfdan E. Nielsen- samt en rapport fra et norsk universitet.

Ifølge tallene fra Tidal skulle Beyoncés album "Lemonade" være et af de albums, som Halfdan E. Nielsen lytter allermest til.

- Det har jeg ikke. Jeg har hørt nogle få nummer fra det, siger Halfdan E. Nielsen til DN, der får papirerne og kan se, at han skulle have hørt de samme sange om og om igen.

- Det er jo helt sindssygt, lyder hans svar.

DN har taget kontakt til musiktjenesten, som har base i Oslo, men de benægter at have manipuleret med tallene.

Iøjenfaldende tidspunkter
Ifølge mediet er det rigtige lytteres konti, som er blevet manipuleret, så det ser ud til, at de har hørt lige netop Beyonce og Kanye West langt mere, end de egentlig har. Der er ifølge DN tilføjet flere end 320 millioner ekstra afspilninger.

Det er desuden iøjenfaldende, at afspilningerne af sangene starter på præcis samme sekundtal. Altså eksempelvis med en bruger af Tidal klokken 01.14.59, 04.14.59, 07.14.59 og 10.14.59.

Det er Jay Z, der sammen med sin kone Beyoncé og kollegaen Kanye West, ejer Tidal. 

Hvis Beyonce og Kanye West får flere penge, fordi de har flere afspilninger, betyder det, at andre artister får færre penge. Pengene bliver fordelt efter martkedsandel. Hvis Beyoncé står for 10 procent af afspilningerne på Tidal, så får hun 10 procent af pengene. Det samme med de respektive pladeselskaber. 

- Tænk, at de tør. Tænk, at de tør, siger Halfdan E. Nielsen til DN.

Streamingtjenesten blev hånet, da den første gang blev offentliggjort.

Den havde kortvarigt succes, men lykken var lunefuld, og der gik ikke længe før, det begyndte at gå galt for Tidal. 

I løbet af de første to år tabte selskabet over en halv millard kroner på sagsmål og regninger.

Ualmindeligt mange afspilninger
Men kort tid efter udkom Beyonce eksklusivt på Tidal med albummet "Lemonade", og Kanye West kom med albummet "The Life of Pablo". Begge album slog vanvittige rekorder, og det fik skeptikerne til at tie stille om Tidal.

Det fik folk til at sige, at Beyoncé og Jay Z havde reddet Tidal.
 
Pladeselskaber bag undrede sig over de høje tal og tænkte, at det ikke kunne passe. Men på trods af det er der ikke nogen, der har sagt noget.
 
På opfordring fra DN har et universitet i Norge samlet nogle af de bedste it- og cyberspacefolk til at undersøge sagen.
 
De konkluderer: Gennem avanceret statistiks analyse har vi kunnet slå fast, at der erforegået manipulation af dataene i visse perioder. Manipulationen ser ud til at rette sig mod en helt specifikt gruppe af sangere, knyttet til to bestemte albums, skriver CCIS, der har udført undersøgelsen. De oplyser, at det har berørt 1,7 millioner brugere af Tidal.
 
Tidal vender ikke tilbage på DN's spørsgmål om rapporten.
 
 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close