Bear Grylls: Dét bryder jeg sammen af!

Bear Grylls er ikke bange for at udfordre sig selv, men den største udfordring for ham, kan man godt sætte sig ind i

Bear Grylls er ikke bange for at udfordre sig selv, men den største udfordring for ham, kan man godt sætte sig ind i

Foto: Discovery Networks DenmarkBear Grylls kan for tiden opleves på Discovery Channel i programmet "Breaking Point", hvor han lærer almindelige mennesker at overvinde deres fobier, men til SE og HØR forklarer Grylls, hvad der kan få ham til at bryde sammen.

"Sagen er, at jeg elsker at bestige bjerge, at være ude i ørkenen, ude i sumpen, men jeg når dertil, hvor jeg ikke kan mere, hvis jeg skal undvære min familie alt for længe," siger den 40-årige overlevelses-ekspert til SE og HØR, mens han bøjer sig forover og gnider sig nervøst i hænderne.

Læs også: Bear Grylls: Det vil jeg ikke anbefale at spise

Han indrømmer nemlig også, at han har det svært ved at være til konference med så mange mennesker, som tilfældet er her i London, hvor han gør reklame for sit nye program.

Når snakken falder på hans nye programserie, lyser han op på og fægter med armene, som vi husker ham fra tv. Stadig ved han dog godt, hvad der betyder mest for ham her i livet.


Bear Grylls i sit rette element, men for lang tid uden familien, og han er ikke så sej længere (Foto: Discovery Networks Denmark)

"Min familie er min klare førsteprioritet. Du kan bare spørge produktionsholdet. De eneste diskussioner, vi nogensinde har haft, har handlet om, at jeg vil have min familie med derude," siger Bear Grylls til SE og HØR og fortsætter:

Læs også: Vildmarksmand: Folk vil huske mig for at drikke mit eget tis

"Jeg kunne altid lave lidt flere tv-programmer, være det lidt mere succesfuld eller lignende, men det er ikke dét, der driver mig fremad. Når alt kommer til alt, er min drivkraft først og fremmest min familie. Jeg vil være en god far og lære mine børn sjove ting."

Bear Grylls benægter dog ikke, at han har det virkelig sjovt med at lave de forskellige overlevelses-programmer, men der er altid én bestemt målsætning hver gang.

"Jeg er rigtig taknemmelig for, at jeg har fået muligheden for at lave de her programmer, men jeg har også lært værdien ved et hjem. Det handler for mig om at komme hjem i ét stykke," siger Bear Grylls, der har konen Shara og de tre sønner Jesse, Marmaduke og Huckleberry.


Den 40 år gamle Bear Grylls er vant til at klare sig selv, her fra "Breaking Point". (Foto: Discovery Networks Denmark)

Tidligere har Grylls stået bag programmer som "Running Wild" og "Man vs. Wild", der alle har haft omdrejningspunktet at klare sig i naturen på et minimum af ressourcer.

Læs også: Overlevelses-ekspert: Jeg hader at gå i byen

I "Running Wild" har han blandt andet haft skuespillerne Zac Efron og Channing Tatum med ud på overlevelse i fjerne egne af verden.

Mest kendt er Bear Grylls dog nok for at have gået skridtet videre end hvad, det gængse overlevelses-udstyr formentlig anbefaler. Fx har han drukket sit eget tis for ikke at dehydrere og sovet i et kamel-lig for ikke at dø af varme.

Om søndagen kan du opleve ham i "Breaking Point" klokken 21.00 på Discovery Channel, hvor han i samarbejde med en psykolog skal lære helt almindelige mennesker at se deres fobi for fx rotter eller højder i øjnene, for som han siger:

"Den bedste måde at komme sig over sin frygt er ved at komme igennem den."

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close