Hollywood 9. oktober 2017

Angelina Jolie tilbød at fange afrikansk krigsherre

Nyligt lækkede dokumenter afslører, at Angelina Jolie tilbød at bruge sig selv som lokkemad for at fange afrikansk krigsherre
Foto: All Over Press

Det lyder som et plot fra en af hendes film, men faktisk er det i virkelighedens verden. 

Angelina Jolie, 42, kom faretruende tæt på at være lokkemad i en operation, der havde til formål at fange den afrikanske krigsherre Joseph Kony. Det skriver People

Det er det franske site Mediapart, der har fået adgang til over 40.000 lækkede dokumter fra Den Internationale Straffedomstol, og et af dokumenterne afslører, at Jolie tilbød at bruge sig selv som lokkemad for at fange den afrikanske krigsherre Joseph Kony.

Kony er ugandisk leder for guerillagruppen Lord's Resistance Army, der kæmper for at etablere en regering baseret på De ti bud. Hans modstandshær er anklaget for i over 20 år at have gennemført titusinder af mord, hjernevasket børn, gjort piger til sexslaver og drenge til soldater. 

Det er en lækket mail fra Den Internationale Straffedomstols chefanklager Luis Moreno Ocampo, der afslører Jolies heltedåd, der dog aldrig blev til noget.  

- Hun har fået en idé med at invitere Kony til middag og så anholde ham, lyder det i Ocampos mail.

- Glem alle andre kendisser, hun er den eneste ene, lod rosen fra Ocampo.

- Hun ville elske at anholde Kony. Hun er klar. Brad Pitt vil sikkert også gerne med, lød det yderligere i mailen, der altså også omhandlede Jolies daværende mand. 

Planen var, at Jolie og Pitt skulle flyve til Centralafrika med amerikanske soldater. Det celebre par skulle så invitere Kony til middag, hvor de amerikanske tropper så ville anholde ham.

- Du kan åbenbart blive omringet af specialtropperne, der jagter Kony. Kan Brad komme med dig?, skulle Ocampo have skrevet direkte til Jolie.

- Brad støtter op om planen. Lad os tale om logistikken. Kærlig hilsen Xxx, var Jolies svar.

Hvorfor den spektakulære mission aldrig blev realiseret, melder historien desværre intet om. 

Sponsoreret indhold