Angelina Jolie har fået fjernet æggestokkene

Både Angelina Jolies mor, tante og mormor er døde af kræft

Både Angelina Jolies mor, tante og mormor er døde af kræft

Foto: All Over PressFor ca. to år siden fik den 39-årige Angelina Jolie fjernet sine bryster ved en operation for at mindske risikoen for at udvikle brystkræft.

Kampen mod den frygtede sygdom fortsætter for den amerikanske skuespiller, der nu fortæller, at hun også har fået fjernet æggestokkene og æggelederne, skriver hun i en klumme i The New York Times.

LÆS OGSÅ: Krigshelt gør Angelina Jolie nervøs

En blodprøve viste for nogle år siden, at skuespilleren havde 87 procent risiko for at udvikle brystkræft pga. en mutation i BRCA1-genet, og da både hendes mor, mormor og tante havde tabt kampen til kræft, så var beslutningen om den omfattende brystoperation ikke så svær.

Nu var tiden så kommet til den næste forebyggende operation, skriver hun.

LÆS OGSÅ: Angelina Jolie hædret af Dronning Elisabeth

- Jeg ønskede, at andre kvinder i farezonen kender deres muligheder. Og lovede derfor at følge op med informationer, der kunne være brugbare, herunder nye forebyggende operationer som fjernelse af mine æggestokke og æggeledere, skriver skuespilleren.

Beslutningen om en ny operation kom efter nye test viste forhøjede infektionstal, som kunne tyde på begyndende udvikling af kræft i æggestokkene. Beskeden var chokerende og familien skulle samles.

LÆS OGSÅ: Angelina Jolie dropper skuespillet

- Jeg ringede til min mand i Frankrig, som var på et fly inden for få timer. Den smukke ting ved sådanne begivenheder i livet er, at der er så meget klarhed. Du ved, hvad du lever for og hvad der betyder noget. Det er fredfyldt, skriver Angelina Jolie.

Hun opsøgte samme dag en læge og besluttede at sætte gang i processen med en operation. Jolie fik fjernet en lille, godartet tumor og skal nu tage hormoner, som betyder, at hun er kommet i overgangsalderen. Derudover kan hun nu ikke få flere børn.

Angelina Jolie har født tre børn og har to adopterede børn sammen med skuespilleren Brad Pitt.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close