Hollywood11. oktober 2014

Angelina Jolie hædret af Dronning Elizabeth

Hollywoodstjernen var til te hos dronningen
Nu skal hun tituleres Dame Angelina Jolie
Nu skal hun tituleres Dame Angelina Jolie
 Foto: AOPHun er bedst kendt for sine skuespiltalenter og for sit ægteskab med skuespiller-kollegaen Brad Pitt.
Men fredag modtog den oscar-vindende Hollywoodstjerne, Angelina Jolie, en af de fineste hædre, da Storbritanniens Dronning Elizabeth af Buckingham smykkede hende med titlen "Dame".

LÆS OGSÅ: Ung skuespiller bange for Angelina Jolie

Den 39-årige filmstjerne modtager den fornemme hæder for sit arbejde for at standse sexovergreb i krig og konflikter blandt andet i samarbejde med Englands udenrigsminister, William Hague.

I sommer afholdt Jolie og Hauge sammen et globalt topmøde, som netop havde til formål at gøre opmærksom på problematikken.

LÆS OGSÅ: Angelina Jolie kastede op over sin egen film

Op mod 1200 ministre, repræsentanter fra militæret, juridiske personer og aktivister fra 150 lande deltog i konferencen.

Allerede tilbage i juni under konferencen blev det afsløret, at Jolie ville modtage den fornemme hæder, men fredag stod hun altså ansigt til ansigt med Storbritanniens dronning ved en officiel ceremoni.

- At modtage en hæder i forbindelse med udenrigspolitik betyder rigtig meget for mig, da det er det jeg gerne vil dedikere mit arbejdsliv til, sagde hun dengang.

Eftersom Jolie er amerikaner, kan hun ikke blive tiltalt som "Dame", men hun kan bruge initialerne DCMG, som står for det samme, efter sit navn.

Angelina Jolie brød for alvor igennem i en hovedrolle, da hun spillede Lara Croft i filmen Tomb Raider. Hun modtog i 2000 en Oscar for bedste kvindelige birolle i filmen "Girl, Interrupted".

Sponsoreret indhold