Hollywood21. juni 2008

Ana Ivanovic: Verdens smukkeste tennis-single

Under Balkan-krigen trænede det serbiske tennis-es i en swimmingpool, mens bomberne faldt. Nu er hun en stjerne, som er kendt for både sit spil på banen og sit udseende
Ana Ivanovic er blevet kaldt tennissportens Catherine Zeta-Jones, men vil helst være kendt som sig selv
Ana Ivanovic er blevet kaldt tennissportens Catherine Zeta-Jones, men vil helst være kendt som sig selv
 Foto: All Over

Ana Ivanovic var kun fem år, da hun fik sin første tennisketsjer. I dag topper hun verdensranglisten og springer gerne fra banen og ind foran modelfotografernes kamera.

Den 20-årige serber har nemlig ikke bare en god højre arm. Næ, den unge tennisprof er i det hele taget rigtig godt skruet sammen. Så godt, at hun uden tvivl og i stil med den tidligere russiske tennisstjerne Anna Kournikova vil komme til at tjene flere penge på
sponsor- og reklamekontrakter end på sit ellers fremragende tennisspil.

Den 186 centimeter høje og 69 kilo tunge ketsjerpris-esse bor i dag i Schweiz og har valgt ikke at have en fast træner ligesom hun heller ikke har nogen fast partner i sit travle liv.

I tidnød

- Selvfølgelig har jeg haft kærester, men nu, hvor jeg rejser hele tiden og aldrig er det samme sted i mere end to uger, er det svært at møde en.

Det ville være dejligt at have en kæreste, men forholdet ville kræve tillid, for vi ville være væk fra hinanden hele tiden.

Ana Ivanovic er på vej til at blive hele verdens tennisdarling både for sit spil og sit udseende.

- Sporten bliver mere og mere glamourøs, og der er meget opmærksomhed på, hvordan spillerne ser ud og klæder sig. Mit udseende hjælper mig ikke til at vinde point, siger Ana, som er et udpræget konkurrencemenneske, og som den 7. juni vandt Grand Slam-turneringen French Open.

- Jeg er rolig, undtagen når jeg spiller. Så er det for at vinde, og man har ikke lyst til at være der, når jeg taber, siger den hotte sportskvinde.

Ana er født i Beograd i Serbien. Faderen er forretningsmand og moderen jurist, og forældrene har altid været positive og støttet datteren i at forfølge sine tennisdrømme.

Stor støtte

- Jeg tror grunden til, jeg stadig spiller tennis, er, at de aldrig har presset eller pacet mig, siger den unge brunette.

I 1999 faldt NATOs bomber dagligt over Beograd, og den dengang 11-årige Ana måtte træne i en tom swimmingpool. Her var der kun 45 centimeter fra sidelinjen til bassinvæggen. Det var ikke uden risiko at forfølge en tværbold. Men på trods af bomber og vanskelige træningsforhold blev tennissilden professionel i 2003 og har siden bevæget sig målrettet mod en placering i verdens absolutte tennis-elite.

Her er hun nu. Men den målrettede og ambitiøse skønhed, som stræber efter at vinde alle fire Grand Slam-turneringer, ser en mulig Wimbledon-sejr som det allerstørste.

Sponsoreret indhold