Hollywood28. april 2015

Amy Winehouses familie raser over ny dokumentar

Den nye dokumentar ”Amy” viser ikke sandheden om den legendariske sangerinde, mener familien
Amy Winehouse døde som 27-årig efter et liv fyldt med stoffer og alkohol
Amy Winehouse døde som 27-årig efter et liv fyldt med stoffer og alkohol
 Foto: All Over PressDen soulsyngende Amy Winehouse døde som blot 27-årig af en fatal alkoholforgiftning i 2011, og nu skal en ny dokumentar vise hendes liv frem til den tragiske død.

Men filmen har allerede inden premierefremvisningen på filmfestivalen i Cannes vakt stor kritik hos Winehouses far, Mitch Winehouse, der finder den falsk på centrale områder.

Blandt andet raser han over den måde, han selv bliver portrætteret på.

LÆS OGSÅ: Sådan døde Amy Winehouse

- Jeg var der for hende hver dag. Og hvis jeg ikke var der, var det fordi, jeg arbejdede, eller fordi hun var væk, men så ringede vi sammen syv gange om dagen. Der er intet af det med i filmen, og det er skuffende, siger Mitch Winehouse til Newsbeat.

- Filmen kunne have været fantastisk, og man kan selvfølgelig ikke sætte alt ind i dokumentaren, men der bliver nødt til at være et element af balance, tilføjer Winehouse om anklagerne om, at han ikke var der nok for sin datter.

LÆS OGSÅ: Kendt sanger dedikerer album til Amy Winehouse

Filmens producere mener derimod, at Winehouses liv bliver skildret på fornemmeste vis efter en grundig research og kan derfor ikke se de misvisende elementer.

- Vi har lavet omkring 100 interviews med folk, der kendte Amy Winehouse; Venner, familie, tidligere partnere og folk fra musikbranchen. Historien, som filmen fortæller, er en afspejling af vores resultater fra disse interviews, siger de til BBC.

LÆS OGSÅ: Tre år siden Amy Winehouse døde: Her er hendes sidste optræden

Ifølge en talsmand for Winehouse-familien tager familien nu afstand til dokumentaren:

- De føler, at filmen er en forspildt mulighed for at fejre hendes liv og talent, og at filmen indeholder både vildledende og grundlæggende usandheder.

Dokumentaren "Amy" forventes at blive vist i udvalgte biografer landet over fra 30. juli.

Sponsoreret indhold