Amy Winehouse hyldes: Får statue tre år efter tragisk død

Amy Winehouse døde for tre år siden

Amy Winehouse døde for tre år siden

Foto: AOPEfter flere års misbrug af stoffer og alkohol døde sangerinden Amy Winehouse i 2011 i Camden i det nordlige London.

Nu - tre år efter det tragiske dødsfald - er der opført en statue af den karismatiske musiker i netop Camden. Skulptøren bag kunstværket, Scott Eaton, forklarer til BBC News, at statuen forsøger at udtrykke hendes personlige styrke, attitude og usikkerhed.

LÆS OGSÅ: Sådan døde Amy Winehouse

LÆS OGSÅ: Stangstiv Amy Winehouse afbrød koncert

LÆS OGSÅ: Tre år siden hun døde: Her er Winehouses sidste optræden

- Hånden på hoften, hovedets drejning, måden hun tager fat i sin nederdel og foden, der drejer sig lidt. Det er alle små elementer, som medvirker til at give værket personlighed, siger Eaton.

Den afdøde sangerindes far Mitch Winehouse var til stede, da statuen blev indviet, og han mener, at Eaton har gjort et fantastisk stykke arbejde for at indfange datterens personlighed.

- Det er, som om tiden er stoppet i et smukt øjeblik, når man kigger på statuen. Vi håber virkelig, at hendes fans er vilde med statuen, siger faren til BBC News

Amy Winehouse døde af alkoholforgiftning, og hun blev kun 27 år gammel. Derfor blev hun medlem af den noget morbide "Klub 27", der er forbeholdt personer, hvis liv slutter efter 27 års levetid.

Foruden Winehouse er blandt andre Jimi Hendrix, Kurt Cobain og Jim Morrison også "medlemmer" af klubben.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close