Amber Rose: - Derfor viser jeg min dusk

Amber Rose viste sin dusk som et led i en kønspolitisk markering.

Amber Rose viste sin dusk som et led i en kønspolitisk markering.

Foto: All Over Press

 

Nu forklarer den barmfagre amerikanske sangerinde, Amber Rose, hvorfor hun den 10. juni i år viste det allerhelligste - sin dusk - frem på sociale medier.

Instagram og Twitter var rødglødende, da hun lagde et billede ud, hvor hun sad på en trappe iført solbriller, bh og en badekåbe, der var slået til side, så hendes underliv og mørke kønsbehåring røg ud i hovedet på folk, der kom forbi hendes profiler i rette øjeblik.

På Instagram blev billedet lynhurtigt fjernet, da det gik langt over grænserne for, hvor meget man må vise der.

Men på Twitter kan du stadig se det, hvis du ikke nåede det på Instagram for en måned siden.

Billedet har fået 116.000 likes og 6.500 kommentarer.
 
- Er du ikke sød at gemme den væk, skat?
En af dem der fik kaffen galt i halsen og hår i munden, da han så Amber Roses nøgenfoto, var TV-personligheden Piers Morgan.
 
- Er du ikke sød at gemme den væk, skat?, skrev Piers Morgan på Twitter.
 
Det blev indledningen på en længere infight mellem Rose og Piers Morgan, der beskyldte Amber Rose for at skade kvindesagen med det nøgne post, hvor hendes kønshår var i fokus mellem hendes olieindsmurte ben.
 
Men Amber Rose, der før har vist sine bryster frem på stranden, gør ikke noget uoverlagt, og der var en snedig plan om, at billedet netop skulle skabe debat.
 
Fuld fokus på dusken
- Jeg fik retoucheret flere af mine tatoveringer væk, så der var 100 procent fokus på min dusk, siger Amber Rose til Refinery29.
 
Hun føler, at kvinder for længe har ligget under for et skønhedsideal om, at man skal være helt glat forneden for at være ren og lækker.
 
- Som kvinder er vi under pres for at barbere os forneden eller få en voksbehandling. Hvis vi lader den gro, bliver vi set på som usoignerede og urene, og som om, at vi lugter dårligt mellem benene, siger Amber Rose, der senere i juni afslørede, at hun endnu ikke har haft sex i år.
 
Derfor prøver hun at råbe sine medsøstre op på en lidt provokerende og iøjefaldende måde.
 
- Det er naturligt at have hår på, og det skal vi ikke skamme os over, siger Amber til Refinery29.
 
Samtidig med den direkte provokation ville hun gøre opmærksom på sin årlige tre dage lange konference i oktober, hvor Amber Rose er frontfigur i en march for lighed mellem kønnene og til kamp mod seksuel vold og voldtægtskultur.
 
- Folk har det skidt med den kvindelige krop. Hvis der bliver lækket nøgenbilleder af kvinder på nettet, så synes folk, det er fint, men når jeg bruger min krop og seksualitet til et statement, så er det pludselig tabu, siger Amber Rose.
 
- Sådan gør jeg selv forneden
Ud over Piers Morgan og få andre haters, så var folk begejstrede for billedet.
 
Refinery29 spørger hende, hvordan hun plejer sig forneden.
 
- Jeg gør ikke noget specielt for at pleje dusken. Jeg bruger shampoo og balsam. Den er ikke helt udvokset på billedet. Hver gang, jeg er færdig med at bade, smører jeg hele kroppen ind i babyolie - også dusken, siger Amber Rose.
 
Hun har selv tidligere, da hun var danser, barberet sig forneden dagligt, men når alt kommer til alt, håber hun at folk ikke misser pointen med billedet.
 
- Jeg går langt over grænsen for at provokere folk med vilje. Så længe, der er en dobbeltmoral der tilsiger, at kvinder ikke kan bestemme over deres egen krop og seksualitet vil jeg blive ved. Vi må ikke være for selvsikre og udfarende rent seksuelt, for så bliver vi stemplede som ludere, og vi må helst heller ikke have en seksuel fortid. Og hvis vi er for smukke eller for succesfulde, så er vi ikke i stand til at elske andre på den rigtige måde, det er virkelig fucked, siger Amber Rose til Refinery29.
 
Se galleri med topløse Amber Rose:

Amber Rose 3008 2016

 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close