Hollywood9. juli 2015

AC/DC-trommeslager dømt for dødstrusler

8 måneder fængslet i sit hjem, er Phil Rudd blevet idømt efter at have truet to personer på livet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/web1_phil_rudd_aop.jpg
 All Over Press

Phil Rudd, tidligere trommeslager i det legendariske, australske hard rock-band AC/DC, slipper for at komme i fængsel i en sag om dødstrusler og besiddelse af narkotika.

I stedet er han idømt en straf på otte måneder, som han skal afsone i sit eget hjem.

Det har en domstol i New Zealand torsdag besluttet, skriver flere lokale medier.

Da den 60-årige musiker bagefter med en tændt cigaret i munden mødte pressen uden for retsbygningen, virkede han dog lidt mindre munter end normalt, skriver New Zealand Herald.

Phil Rudd blev i november anholdt i sit hjem i Tauranga i New Zealand og sigtet for at have forsøgt at hyre en lejemorder, der skulle tage livet af to personer.

Mens denne del af sigtelsen senere blev frafaldet på grund af manglende beviser, så erklærede Rudd sig ved retssagens begyndelse skyldig i at have fremsat dødstrusler og for at besidde narkotika.

[node:aller-related-content]

Ifølge tiltalen ringede han i september sidste år en tidligere ansat op og truede med at dræbe ham og hans datter.

Det er kommet frem, at truslerne blev fremsat, efter at udgivelsen af Rudds soloalbum ikke var gået som ønsket.

Da politiet kørte ud til trommeslagerens luksushjem for at anholde ham, fandt betjente også 130 gram cannabis og knap et gram metamfetamin.

AC/DC indledte i april bandets verdensomspændende Rock or Burst-turné med en ny mand bag trommerne. AC/DC har over 40 år på bagen, og Rudd kom med i 1975.

Det blev dog i første omgang kun til syv år bag trommesættet for Rudd, der blev fyret efter uenigheder med de andre bandmedlemmer. I 1994 blev han atter en del af AC/DC.

Efter torsdagens strafudmåling blev Phil Rudd advaret om, at han kommer i fængsel, hvis han overtræder betingelserne i dommen.

- Jeg kan kold som en sten garantere, at det er der, du havner, formanede dommeren ifølge Daily Mail.

Sponsoreret indhold