Hollywood27. april 2018

ABBA genforenet efter 35 år

Det legendariske svenske band, ABBA, har indspillet ny musik 35 år efter, at de splittede op
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/abba-27042018.jpg
 Foto: All Over Press

Så kan I godt glemme alt om Anne Linnet Bands genforening.

Nu er et af verdens største popbands nogensinde blevet genforenet - i hvert fald for en stund.

Det er ingen ringere end svenske ABBA, der har været i studiet og indspille ny musik - 35 år efter at de i sin tid gik fra hinanden.

Det skriver svenske Aftonbladet.

Det er gruppens manager, Görel Hanser, der kommer med den sensationelle afsløring.

- Vi fire følte at det efter 35 år kunne være sjovt at arbejde sammen igen og gå i studiet, siger de fire medlemmer af popbandet via manageren.

Og der er kommet nye numre ud af det genoptagede samarbejde.

Görel Hanser tror, at bandets millioner af fans verden over, vil blive glade for de nye numre.

- Det er fantastisk. Fansene vil kunne genkende den særlige ABBA-lyd. Det lyder som ABBA, men i en en moden aftapning. Initiativet kom fra alle medlemmerne, siger Görel Hanser.

- Materialet blev rent faktisk indspillet i forsommeren sidste år. Det er alle fire medlemmer - som i de gode gamle dage. Det er ikke en hel cd, men to numre, de har indspillet.

I en pressemeddelelse fortæller Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad og Agnetha Fältskog om det uventede comeback, der kom i stand efter samarbejdet om et andet ABBA-projekt.

- Vi følte, at det kunne være rart at arbejde sammen igen og gå i studiet. Så det gjorde vi, og det var som om, tiden havde stået stille, og vi bare havde været på en kort ferie. En ekstremt glædelig oplevelse, siger de fire ABBA-medlemmer.

Den ene af de to nye sange, ”I still have faith in you”, bliver fremført af en digital version af ABBA, som bliver sendt på blandt andet BBC i december.

- Vi må være blevet ældre, men sangen er ny, og det føles godt, slutter ABBA.

Kun få kende til ABBA-genforening

Johan Stengård, der spillede saxofon med ABBA, er en af de få, der kendte til genforeningen, men han er en mand af få ord.

- Jeg synes, det er vidunderligt - helt fantastisk. Jeg kender musikerne, der spiller på numrene, og de siger, at det er fantastisk musik, siger Stengård.

På spørgsmålet om, hvor længe han har kendt til genforeningen svarer han:

- Det vil jeg ikke sige noget om.

Claes ”Clabbe” af Geijerstam var ABBAs lydtekniker og rejste sammen med bandet til alle de store koncerter. Han kendte ikke til de nye indspilninger, selv om han har regelmæssig kontakt til flere af medlemmerne.

- De har virkelig holdt det diskret. Jeg vidste ingenting, selv om jeg har kontakt til Björn og Benny fra tid til anden. Det er meget spændende - endelig!, udbryder Claes af Geijerstam.

Tomas Ledin, som var korsanger bag ABBA i slutningen af 1970'erne, og stadig selv har en solokarriere, er glad, da han hører nyheden om genforeningen.

- Det er fantastisk dejligt. Absolut mere af den slags, tak, siger Tomas Ledin til Aftonbladet.

Siden den svenske succesgruppe ABBA stoppede med at optræde sammen for 35 år siden, har fans håbet på en genforening.

For to år siden gik ønsket i opfyldelse - for en kort bemærkning.

Det var den 5. juni 2016. Den dato var det nemlig 50 år siden, at Benny Andersson og Björn Ulväeus mødte hinanden og begyndte deres samarbejde, og det udløste en særlig gave fra den anden halvdel af ABBA, Anni-Frid Lyngstad og Agnetha Fältskog, der var med ved jubilæet.

De to kvindelige gruppemedlemmer trådte op på scenen foran gæsterne til den private fejring i Stockholm, hvor de greb mikrofonerne og begyndte at synge sangen "You and I" dedikeret til Benny Andersson og Björn Ulväeus, som i løbet af nummeret sluttede sig til dem. Men nu er der altså helt nye ABBA-numre på vej - det er stort!

Sponsoreret indhold