Krimi23. september 2020

Familien prøvede eksorcisme: Præst kunne ikke redde dobbeltmorderen James Schmidt

James Schmidts mor frygtede, at hendes søn allerede som helt ung ville lave kriminalitet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/2020-03-11_08_45_17-billeder.png
 Foto: Privatfoto

Dobbeltmorderen James Schmidt blev den 7. juni idømt fængsel på livstid for rovmordene på to pensionister.

Den 28-årige mands fortid rummer en masse forfærdelige forbrydelser, der var tæt på at koste ham fængsel på livstid allerede som 17-årig. Dengang voldtog han en 14-årig pige og forsøgte at voldtage og dræbe sin mors veninde.

Nu er det kommet frem, at James Schmidts mor allerede frygtede for sin søns handlinger, da han var barn.

I Station 2 programmet ”Psykopaten, der slap fri”, der handler om James Schmidt. Kommer det frem, at moren forsøgte sig med eksorcisme for at uddrive sønnens påståede onde dæmoner, da han var ganske ung.

- Hans mor var tit meget bekymret for ham. Hun græd ofte og var bange for, at hun ikke kunne styre ham. Hun var bange for, at han ville rode sig ud i alt muligt, siger Sebastian Van Der Meer, der er menighedsrådsformand Skt. Elisabeth Kirke i Holbæk, til Station 2.

Dengang i år 2000 hed James Schmidt Lual Lual. Sammen med sin familie var han netop flygtet fra borgerkrigen i Sudan til Danmark.

- Hans mor er katolik, og de finder frem til denne kirke, og begynder at komme her.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/2019-04-02_18_15_22-1_james_schmidt_0.jpg
 Foto: Privatfoto

James Schmidt blev løsladt, efter han havde afsonet syv års fængsel for voldtægt, voldtægtsforsøg og drabsforsøg. Både i by- og landretten blev han idømt forvaring, mem Højesteret ændrede dommen til syv års fængsel. Da James Schmidt blev løsladt gik det igen galt. Han er nu dømt for to rovmord og har fået en livstidsdom. Foto: Privatfoto

- Hun blev ved med at sige, at der måtte være en dæmon i ham, for han er jo en god dreng. Så kontaktede vi en præst, siger menighedsrådsformanden.

En katolsk præst bliver tilkaldt til Holbæk for at forestå en såkaldt eksorcisme, hvor en speciel udpeget præst forsøger at jage de onde ånder ud af en person, der menes at besidde sådanne.

- Vi er tre, Luals mor, Lual og jeg, der bliver modtaget af præsten.

- Han går i gang med at lægge hånd på ham på hans hoved og stænke noget vie-vand på ham og sige nogle bønner, der handler om dæmonuddrivelse, fortæller Sebastian Van Der Meer.

Under hele seancen forholder James Schmidt sig i ro, hvilket foruroliger meninghedsrådsformanden.

- Han var nærmest kold under den seance der.

- Hvis der var en dæmon, så tror jeg ikke, at den kom ud. Senere da han blev ældre blev han også fjernet og kom på et hjem på Lolland. Der tabte vi forbindelsen til Lual, siger han.

Kort tid efter blev James Schmidt for første gang dømt for alvorlig kriminalitet.

James Schmidt har anket sin livstidsdom fra Københavns Byret til Østre Landsret. Det samme har statsadvokaten, der går efter en skærpet straf til ham.

James Schmidt har under sagen nægtet sig skyldig i drab, men har erkendt at have misbrugt sine ofres betalingskort på blandt andet cafébesøg, biografbilletter og taxakørsel.

Du kan se Station 2 programmet ”Psykopaten, der slap fri” på TV 2 Play.

Sponsoreret indhold