Krimi 14. marts

Direkte på russisk stats-tv: Aktivist afbryder pludselig udsendelsen

En russisk nyhedsudsendelse blev mandag afbrudt af en demonstrant, der advarede om propaganda og løgne
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Man fik pludselig travlt med at klippe væk fra studiet, da en aktivist mandag aften afbrød en nyhedsudsendelse på den statslige russiske tv-kanal Channel One.

Udstyret med et skilt var hendes opfordring klar:

Stop krigen i Ukraine!

Det skriver flere medier - herunder også nyhedsbureauet Reuters.

Demonstranten advarede i øvrigt mod løgne fra den russiske regering.

- Nej til krig. Stop krigen. Tro ikke på propagandaen. De lyver for jer, stod der ifølge Reuters på skiltet, hvor der både var engelsk og russisk tekst.

Den kvindelige aktivist kunne desuden også høres råbe "stop krigen. Nej til krig", inden kanalen skiftede til et nyt indslag.

- Wow, den der pige er for sej, skriver Kira Jarmysj, der er talskvinde for den fængslede oppositionsleder Aleksej Navalnyj, på Twitter ifølge Reuters.

 

Millioner har set

Opslaget er ledsaget af en video, der viser hændelsen, og som du kan se i toppen af denne artikel. Den er mandag aften allerede blevet set over 1,4 millioner gange.

Det var kanalens primære og direkte nyhedsudsendelse, der blev afbrudt.

Den opsigtsvækkende protest fandt sted, cirka to en halv uge efter at Rusland torsdag den 24. februar invaderede Ukraine.

Der er blevet slået hårdt ned mod demonstrationer i Rusland mod russernes offensiv. Flere tusinde er således blevet anholdt.

Undersøger hændelsen

Tv-kanalen Channel One er ved at undersøge hændelsens omstændigheder mandag. Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

Flere ukrainske byer blevet udsat for bombardementer under krigen.

Desuden er over 2,8 millioner ud af Ukraines 44 millioner indbyggere flygtet ud af landet. Det oplyser FN's flygtningeorganisation (UNHCR).

Over 1,7 millioner er flygtet til nabolandet Polen.

Sponsoreret indhold