Dine penge13. december 2022

Varelagre er propfyldte: Vildt januarudsalg kan være på vej

Noget tyder på, at januarudsalget bliver vildere end nogensinde, da flere virksomheder i detailbranchen kæmper med fyldte varelagre
magasin
Priskrigen buldrer allerede afsted, men flere mener, det kan blive endnu videre i de kommende måneder.
 Foto: Ritzau Scanpix

Flere forretninger i detailbranchen kæmper i øjeblikket med stopfyldte varelagre, og det kan betyde, at flere butikker skal ud i en større priskrig de kommende måneder.

Som følge af coronakrisens forsyningsproblemer sørgede flere virksomheder nemlig for at bestille rigeligt med varer hjem, men så udbrød krigen i Ukraine, inflationen skød i vejret, og danskerne blev påpasselige med at svinge dankortet.

Derfor bugner flere varelagre lige nu, og det kan komme til kundernes fordel, da virksomhederne skal have solgt ud, skriver Børsen.

Flere direktører indenfor detailbranchen melder da også allerede nu, at priskrigen er skudt i gang. Heriblandt Peter Fabricius, der er administrerende direktør i Magasin:

– Vi oplever en benhård priskrig på kategorier inden for mode og sæsonvarer. Det viser meget tydeligt, at lagrene rundt om i branchen boomer. Det kan vi også se med de priser, som vi sætter varerne til allerede nu.

– Det virker som om, nogle firmaer har haft et dårligere salg end forventet og derfor nu er i gang med at få det løst, fortæller han til mediet.

Derfor spår Thomas Klausen, der er direktør i brancheorganisationen Dansk Mode og Textil, også, at der kommer meget på udsalg til nedsatte priser i den kommende tid.

Den samme melding lyder fra Henrik Hyltoft, der er vicedirektør i Dansk Erhverv, som understreger, at januarudsalget især bliver vildt for de virksomheder, der ikke har fået en fornuftig julehandel.

I november svarede 51 procent af danske detailvirksomheder, at deres varelagre var for store.

Sponsoreret indhold