Dine penge16. maj 2023

Trend breder sig på sociale medier: Flere viser deres lønseddel frem

Danskere deler flittigt deres lønsedler på Reddit
Flere deler deres lønsedler på Reddit.
Flere deler deres lønsedler på Reddit.
 Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Det har tidligere været forbundet med tabu, når snakken falder blandt danskerne på, hvad man får i løn.

Men en mere løssluppen stemning er ved at brede sig på de sociale medier.

Det skriver TV 2.

Særligt på Reddit har danskerne delt deres lønsedler anonymt, hvor alt fra advokater til tømrer til folkeskolelærere viser deres lønsedler frem, hvor visse personlige oplysninger er overstreget.

Ifølge en ekspert er det godt, at vi danskere taler mere åbent om vores løn, så man kan sammenligne med, hvad andre i samme branche tjener.

– Vi ved, at nogle ligger lavere lønmæssigt for det samme arbejde, særligt kvinder, og der er det fornuftigt, at der kommer fokus på det, siger Laust Høgedahl, der er arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet.

På Reddit kan man blandt andet se, at en advokatfuldmægtig får 55.294 kroner udbetalt, og en IT-director får overført 49.034 kroner til sin konto hver måned.

I den lidt lavere ende viser en nyuddannet farmaceut en lønseddel på 26.723 kroner, og en faglært butiksansat får 15.240 kroner, nogenlunde samme beløb får en tømrer med en udbetalt løn på 14.570 kroner.

Her skal det siges, at tømrerens løn bliver udbetalt hver anden uge.

Til den nysgerrige læser kan det oplyses, at en nyuddannet journalists løn ligger på lidt over 27.000 kroner.

Også i udlandet bliver der talt mere åben om ens indtjening. På TikTok spreder der sig nemlig to hashtags - #salarytransparency og #paytransparency.

Sponsoreret indhold