Dine penge6. oktober 2023

Spiser du kager fra Bisca? Fødevarestyrelsen har været forbi, og de er ikke tilfredse

Det blev både til en sur smiley og en stor bøde for en haltende rengøring og manglende vedligeholdelse af Biscas produktionskøkken
Bisca står blandt andet bag Karen Volf.
Bisca står blandt andet bag Karen Volf.
 Foto: Alex Tran

Kunder, der køber kager og andre søde sager fra kageproducenten Bisca i landets supermarkeder, skal nok lige overveje det en ekstra gang.

For efter Fødevarestyrelsen har været forbi og gået virksomhedens produktionskøkken igennem, har det udløst en stor bøde og en sur smiley til Bisca.

Kontrolbesøget er foretaget i Stege, hvor Bisca producerer størstedelen af deres produkter.

Her så Fødevarestyrelsen sig nødsaget til at gøre kageproducenten opmærksom på, at lokaler, hvor der findes fødevarer, skal holdes rene.

Derudover blev der fundet gamle dejrester på op til 1,5 centimeter på et af deres produktionsbånd, står der i kontrolrapporten fra den 29. september.

"Der ses skimmellignede vækst på undersiden af flere metaloverliggere henover det åbne bånd".

Også rust og afskallet maling observerede Fødevarestyrelsen ved en maskine til skærekager.

Listen er lang af mangelfuld rengøring og vedligeholdelse hos Bisca.

Selv skriver kageproducenten i mail til SE og HØR, at det ikke er hele køkkenet, der er problemet.

"Indskærpelsen vedr. kun 1 en ud af 15 produktionslinjer og er sket i forbindelse med en renovation af fabrikken samt en større ombygning af den pågældende linje", skriver Kristian Walløe, direktør i Bisca.

Hvordan kan kunder vide sig sikker på, at de fødevarer fra Bisca, de køber, er produceret under ordentlige og renlige forhold?

"Vi har øget rengøringsfrekvensen på den konkrete linje, hvor vi har haft en større ombygning af linjen. Endvidere er vi i færd med at vurdere rengøring og vedligehold på de øvrige linjer", står der i mailen.

Ikke nok med den sure smiley så fik Bisca også en bøde på 20.000 kroner, og eftersom det ikke er første gang, der er problemer med Biscas produktionskøkken, så kan Fødevarestyrelsen nu tage skærpede sanktioner i brug.

Kageproducenten vil nu forsøge at komme den dårlige periode til livs.

"Standarden er generelt høj, da vi arbejder efter flere internationale standarder. Vi har endvidere iværksat en opdateret plan for vedligehold og rengøring", skriver Kristian Walløe til SE og HØR.

Bisca kan se frem til yderligere to besøg fra Fødevarestyrelsen, som kageproducenten selv skal betale for.

Sponsoreret indhold