Dine penge25. oktober 2022

Slå til nu: Supermarkedet Coop 365discount fjerner moms på frugt og grønt i en uge

Coop 365discount sender politisk besked til den kommende regering ved at fjerne moms fra frugt og grønt
365discount supermarked
Coop 365discount har taget en drastisk beslutning for at sende et signal til Christiansborg.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Går du med tanker om at ændre din livsstil til mindre kød og mere grønt, så er der en oplagt mulighed for at spare penge i den kommende uge.

Ifølge Coop 365discount skal der gøres noget ved priserne på frugt og grønt nu, og supermarkedskæden har tænkt sig at gå forrest.

- Vi mener, at det er nu, politikerne skal skære momsen på frisk frugt og grønt. Det er nu, de høje dagligvarepriser presser mange forbrugere. Det er nu, der skal handles på vegne af klimaet og folkesundheden, siger kædedirektør Thomas Nielsen, Coop 365discount i en pressemeddelelse.

- Derfor er det nu, vi går ud og siger til den kommende regering: Skær momsen på frisk frugt og grønt.

Den nye supermarkedskæde har besluttet, at fra 27. oktober og en uge frem fjerner man moms på frugt og grønt for kunderne.

Det er en form for eksperiment, der skal vise, hvor villige kunderne er til at købe mere frisk frugt og grønt, når det er 20 procent billigere.

Efter en uge med nedsatte priser på frugt og grønt, vil kæden lave en landsdækkende underskriftsindsamling for at sende et signal til den kommende regering.

- Lavere moms på frugt og grønt vil flytte salget over på de sundere og mindre klimabelastende varer, siger Thomas Nielsen.

- Det vil ikke øge det samlet forbrug, men det vil forventeligt erstatte nogle af de animalske fødevarer med nogle flere plantebaserede fødevarer. Det har vi brug for, og derfor giver det god mening at gøre noget markant, der vil hjælpe mange danskere og styrke folkesundheden, siger Thomas Nielsen.

B.T. har spurgt kommerciel direktør Jeff Salter om den nedsatte pris er et reklamestunt eller en politisk aktion.

- Det er helt sikkert en aktion. Det her kunne vi ikke gøre i flere måneder, det vil være for dyrt, siger Jeff Salter.

Selvom at momsen er fjernet for kunderne, så vælger Coop 365discount selv at betale den danske moms, der ifølge kæden løber op i et millionbeløb.

Sponsoreret indhold