Dine penge6. september 2023

Paradis taget i snyd

Fødevarestyrelsen har været efter den kendte iskæde Paradis for at sælge is fra Italien, som i virkeligheden var fra Afghanistan
Iskæden Paradis (ikke på billedet) har fået kritik fra Fødevarestyrelsen.
Iskæden Paradis (ikke på billedet) har fået kritik fra Fødevarestyrelsen.
 Foto: Colourbox

Den kendte iskæde Paradis er blevet taget i falsk markedsføring.

Ifølge B.T. er iskæden blevet afsløret af Fødevarestyrelsen i at vildlede deres kunder, når det kommer til deres lakridsis.

I kontrolrapporten står der nemlig, at isen er blevet solgt som "særligt udvalgt italiensk lakrids". Det har bare ikke været tilfældet for kunderne, når de har valgt en kugle med lakridssmag.

Det viser sig nemlig, at lakridsisen ikke stammer fra Europa, men derimod Asien nærmere bestemt Afghanistan.

"Det indskærpes, at fødevareinformation ikke må være af en sådan art, at den vildleder forbrugeren, for eksempel med hensyn til fødevarens beskaffenhed, art, identitet, oprindelsesland eller herkomststed, som den ikke har", skriver Fødevarestyrelsen i sin kontrolrapport.

Derudover bed Fødevarestyrelsen mærke i, at det ikke kunne dokumenteres, at Paradis' vaniljeis var med "særligt udvalgt bourbonvanijle", samt at den skulle være fra Madagaskar.

Direktør i Paradis Jan Andersen vedkender sig den vildledende markedsføring med lakridsisen, men ikke med vaniljeisen, som han fortæller til B.T., at han kan dokumentere gennem fakturaer fra producenten.

Sponsoreret indhold