Dine penge29. september 2022

Medie: Smider 15 milliarder liter varmt vand i Lillebælt

Den grønne energi må ikke bruges til at varme huse op med - det er for dyrt
Fisk og de badende i Lillebælt får glæde af det varme vand, som ellers kunne være brugt til at hjælpe med opvarmningen i tusindvis af huse.
Fisk og de badende i Lillebælt får glæde af det varme vand, som ellers kunne være brugt til at hjælpe med opvarmningen i tusindvis af huse.
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Højere risiko for mangel på el til vinter

6000 olympiske svømmebassiner med varmt spildevand.

Det er ifølge TV SYD mængden, der hver år smides i Lillebælt fra områdets rensningsanlæg i stedet for at blive brugt til at varme huse op.

Regionalmediet vurderer, at op mod 3000 parcelhuse kunne få varmen. Der er bare et problem: Den grønne løsning er ulovlig.

Som reglerne er nu, er hverken fordelen for miljøet eller det tåbelige i at smide varmt vand ud en gyldig begrundelse til at bruge overskudsvarmen.

Det koster nemlig penge at bruge den, fordi der skal investeres i nyt udstyr.

- Det kan godt være, at overskudsvarmen i spildevandet er gratis.

- Men skal vi investere i en varmepumpe, som koster flere millioner kroner afhængigt af størrelsen, og derefter bygge fjernvarmeledninger til området og måske endda videre ud, så er det pludselig en stor udgift, forklarer Alex Pedersen, der direktør i Samn Forsyning, til TV SYD.

Han understreger samtidig, at en varmepumpe kræver strøm, hvilket også koster penge. Og så bliver fjernvarmen dyrere, hvilket altså er ulovligt. Uanset hvor grøn energikilden ellers er.

Sponsoreret indhold