Dine penge15. marts 2023(opd. 15. marts 2023)

Er det bare et PR-stunt? Derfor fjerner Burger King kødet fra deres produkter

I dag og en måned frem kan du ikke længere få kød i din burger hos Burger King på Rådhuspladsen i København
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
En Burger King uden burgere med kød. Sådan er eksperimentet de næste 30 dage for Burger King på Rådhuspladsen. SE og HØR er taget afsted for at smage på et par af de nye varianter.
 Video: Kaspar Wenstrup. Journalist: Oliver Morell Andersen og Frida Balmforth

På Rådhuspladsen skal du de kommenge uger lede længe efter en Whopper eller Chicken Royale med kød i.

Fra den 15. marts og en måned frem har Burger King nemlig lanceret deres første 100 procent danske plantebaserede restaurant.

Og det kan ærligt talt virke som et PR-stunt, hvis man allerede nu vurderer ud fra, hvor mange (grimme) reaktioner det er væltet ind med.

Carsten Lambrecht, dansk landechef for Burger King, slår dog over for SE og HØR fast, at der ikke er tale om et PR-stunt.

- Målsætningen er at imødekomme de kunder, der efterspørger alternativer. Det har vi ikke været gode nok til tidligere.

- Hvis man kigger bredt på markedet, er der også nogle konkurrenter, som måske bør kigge indad, siger han i et interview med SE og HØR.

Dansk landechef for Burger King, Carsten Lambrecht, mener ikke at der er tale om en PR-stunt, når man i en hel måned vælger kun at sælge plantebaserede produkter.
Dansk landechef for Burger King, Carsten Lambrecht, mener ikke at der er tale om en PR-stunt, når man i en hel måned vælger kun at sælge plantebaserede produkter.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Ifølge Burger King har man tænkt sig at reagere på den feedback på projektet, som kommer i løbet af den næste måned.

Kunderne kan bare være sure og frustrerede

I alle Burger Kings andre restauranter kan man i øvrigt fortsat både købe kødfrie produkter og produkter med kød i. Men altså ikke sidstnævnte på Rådhuspladsens Burger King.

- Nogle vil blive frustrerede eller irriterede, men det er helt okay, for det ved vi godt.

- Jeg vil opfodre dem til at besøge de andre restauranter, som har begge dele. Vi synes, at den plantebaserede agenda fortjener at få den opmærksomhed, som den får nu, siger Carsten Lambrecht til SE og HØR.

Med sin placering på Rådhuspladsen er det ingen hemmelighed, at en del af indtægten kommer, når de hungrende mennesker i København er på vej hjem fra byen.

Knap 200 meter væk er McDonald's placeret, men Burger King frygter ikke at blive valgt fra.

- Det er jo alternativet, og det risikerer vi, når man prøver noget nyt. Jeg vil opfordre til, hvis man er på en god bytur, at man så slutter af med plantebaseret og prøver noget nyt.

- Hvad der sker fremadrettet, må tiden vise.

Carsten Lambrecht, landechef i Burger King

- Forandring fryder en gang imellem. Jeg er ikke bekymret for, at vi bliver valgt fra.

- Hvornår har I solgt jeres sidste burger med kød i?

- Det tør jeg ikke at spå om. Jeg tror ikke, at det er aktuelt lige nu. Lige nu ser vi på, hvordan vi kan skubbe på den plantebaserede agenda. Hvad der sker fremadrettet, må tiden vise.

- Så om en måned er kød på menuen på Rådhuspladsen igen?

- Det kan sagtens være en mulighed. Bestemt. Ellers er der andre Burger King restauranter, hvis man savner det nu og her.

SE og HØR har testet tre af de nye plantebaserede varianter. Se anmeldelsen i videoen øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold