Dine penge12. juli 2023

Ekspert giver håb for Lauritz-kunder i klemme: Sådan kan du få dine penge tilbage

Et fradrag kan redde kunder hos Lauritz.com, der ellers står til at tabe penge efter auktionshusets konkurs, lyder det fra ekspert
Auktionshuset Lauritz.com på Store Hedevej ved Roskilde fredag den 2. juni 2023. Forbrugerrådet Tænk fraråder at handle med auktionshuset Lauritz.com. Det skriver TV 2. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Kunder kan måske se frem til at få penge alligevel, hvis Lauritz.com ikke kan betale det, de skylder.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Læs også: Er du kunde hos Lauritz.com? Så er der EKSTRA dårligt nyt

Kunder hos Lauritz.com har et gigantisk beløb ude at hænge hos auktionshuset.

Selskabet skylder samlet set 50 millioner kroner til kunderne. Men en skatteekspert har tændt et lys i mørket.

Til DR har Henning Boye Hansen, der er skatteekspert hos revisionsfirmaet BDO, nemlig godt nyt.

– Efter min vurdering så har man mulighed for at få et skattefradrag, hvis konkursbehandlingen ender med, at kunderne ikke får deres penge. Og det er jo desværre, sådan som tingene ser ud lige i øjeblikket, siger han til mediet.

Skattefradraget gælder ifølge Henning Boye Hansen, hvis kunderne ikke får deres penge tilbage og lider et tab på over 2000 kroner på et pengekrav. Sker det kan de nemlig skrive det ind i deres årsopgørelse.

Lauritz.com oplyste i sidste uge, at selskabet havde fyret 40 ud af dets 120 medarbejdere. Nu er Lauritz.com erklæret konkurs, fordi det ikke har været i stand til at betale sine udeståender.

Læs også: Lauritz.com indgiver konkursbegæring

Den samlede gæld i Lauritz.com er på 148,6 millioner kroner. Heraf er gælden til kunderne på 50 millioner kroner i alt.

Gælden er blandt andet til kunder, der har solgt varer gennem auktionshuset og ikke har modtaget pengene for salget.

Det er endnu usikkert om kunderne kan få deres penge tilbage. De står nemlig bagerst i køen, når pengene skal fordeles efter udgifter i forbindelse med konkurs og rekonstruktion er betalt sammen med løn til medarbejdere og ubetalte regninger til staten.

– Som helt almindelig simpel kreditor, der er en forbruger i det her tilfælde, kommer man bagerst i køen. Det vil sige, at der skal være en del værdier i boet, før man overhovedet får noget udbetalt, har Mads Reinholdt, direktør i Forbrugerrådet Tænk, sagt til Ritzau tirsdag.

Læs også: Alex Høgh Andersen i opråb: - Jeg er vred og skuffet

Sponsoreret indhold