Dine penge22. august 2023 (opd. 22. august 2023)

Danske skiturister scorer på svensk pengekrise: Jagter billige ferier

Mens svensk økonomi lider, får danske skiturister en solid rabat
Danske skiturister står i kø til at komme til Sverige, når ellers sneen er klar til dem. For priserne er i bund, fordi den danske krone er så stærk over den meget svage svenske.
Danske skiturister står i kø til at komme til Sverige, når ellers sneen er klar til dem. For priserne er i bund, fordi den danske krone er så stærk over den meget svage svenske.
 Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Den historisk lave kurs på den svenske krone er med til at skabe travlhed hos selskaber, der sælger skiferier til Sverige.

Blandt andet hos Skiferie.dk. Her er antallet af bookede rejser til Sverige steget med 65 procent sammenlignet med sidste år.

Det fortæller direktør hos Skiferie.dk Lars Lyhne Jensen til DR.

- Vi har aldrig oplevet noget lignende. Norge har historisk set været vores største marked. At Sverige så har overhalet Norge i år, der kan vi slet ikke få armene ned, siger han til mediet.

Den svenske kronekurs er i øjeblikket omkring 0,624 overfor den danske krone. Det vil sige, at det koster 62,4 danske kroner at købe 100 svenske kroner.

Det seneste år er kursen på den svenske krone faldet mere end ti procent over for den danske krone og euroen.

Også den norske krone er faldet i værdi - det seneste år er den faldet knap 15 procent.

Ifølge Lars Lyhne Jensen har Skiferie.dk også oplevet øget efterspørgsel på rejser til Norge. Her lyder væksten på 20 procent sammenlignet med sidste år.

Også rejsebureauet Skistar, der sælger skiferier til Sverige og Norge, har bemærket, at efterspørgslen fra de danske gæster er steget.

Det betyder, at danske bookinger nu udgør tre ud af ti, hvilket er en stigning på næsten 40 procent. Det skriver Skistar i en pressemeddelelse.

Sponsoreret indhold