Dine penge 21. juni

Dansk flystrejke vokser: Kan ødelægge din ferie totalt

SAS-mekanikere har varslet sympatistrejke fra 5. juli i protest mod piloternes manglende overenskomst
Strejke truer SAS i slutningen af juni 2022

Dette er måske det tætteste, du kommer på en flyvetur med SAS denne sommer. Om kort ventes flyselskabet nemlig at blive lammet af en omfattende strejke, som nu vokser yderligere.

Foto: Colourbox

Det er ikke kun piloterne hos SAS, der truer med at nedlægge arbejdet, hvis ikke de får en ny overenskomst, de er tilfredse med.

De mekanikere i SAS, der er organiseret under Dansk Metal, har nu også varslet strejke med virkning fra 5. juli. Det skriver DR.

Striden mellem SAS og piloterne drejer sig om løn og arbejdsvilkår. Piloternes overenskomst udløb 1. april, og siden er det ikke lykkedes at blive enige om en ny.

Ifølge Dansk Metals forbundssekretær, Keld Bækkelund Hansen, er konflikten eskaleret, fordi SAS sideløbende med forhandlingerne har oprettet to bemandingsbureauer.

Bemandingsbureauerne skaffer personale til to datterselskaber, SAS Connect og SAS Link, der har indgået aftale om billigere overenskomster.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Samtidig skulle et tredje bemandingsbureau være oprettet samtidig med, at forhandlingerne finder sted.

Det får Keld Bækkelund Hansen til at stille spørgsmålet "om SAS overhovedet ønsker at finde en løsning på denne her konflikt".

Sponsoreret indhold