Det frække14. januar 2017

Utroskab:Her er de 3 sorgfaser, du skal igennem

Utroskab: Hvis du er blevet forladt eller bedraget af den, du elsker, er alt inde i dig i oprør. Det bliver heldigvis ikke ved med at føles så overvældende trist, men der er et par vigtige faser, man skal gennemleve, forklarer psykolog Camilla Holst.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/vred_kvinde_0.jpg
 Foto: All Over

Af Sara Pape, Femina.dk

Chok-fasen

De første tre uger efter et brud, er man i total opløsning. Éns forestilling om én selv og andre bliver pludselig sat i spil. Man har en følelse af ikke at kunne skelne ret fra vrang og ikke at kunne stole på sin egen intuition. – Ud over at have mistet den, man elsker, slås man meget med en ulykkelighed over at have mistet sig selv. Alt, hvad man troede på, er væk, og man føler sig måske dum og naiv over at have troet på en kærlighed, der nu er forsvundet, forklarer Camilla Holst.

Hvorfor-fasen

Cirka tre uger efter chokket over at være blevet forladt, går man over i hvorfor-fasen, som kan vare i op til seks måneder. Det er en sorgfuld tid, hvor man konstant forsøger at finde en mening med, at man er blevet forladt. Ifølge Camilla Holst skal man hurtigst muligt få professionel hjælp til at håndtere de svære følelser. – Man søger desperat en mening med, at det her frygtelige er sket. Det skaber ofte en masse selvbebrejdelse og skyldfølelse. En psykolog kan give nogle redskaber, der hjælper med at acceptere det, som er sket.
Føl dig lækker igen i frækt lingeri På et tidspunkt vil følelsen af svigt blive mere og mere afløst af vrede over det skete. Det kan være, man nu har en følelse af, at man faktisk heller ikke blev behandlet så fantastisk igen af sin ekskæreste. Det er tegn på, at man nu er trådt ind i ny-orienteringsfasen, hvor man får genetableret et fokus på egne behov igen. Den vrede kan bruges konstruktivt, siger Camilla Holst. – Når man begynder at tænke: Nu er det nok!, så kan det betyde, at man er klar til at orientere sig ud mod verden igen. Man har ikke blot accepteret bruddet. Man kan måske ovenikøbet se fordele ved, at man ikke længere er sammen med sin ekskæreste. Spar op til 70 procent på frækt legetøj Accept Camilla Holst har desværre ingen lynopskrift på, hvordan man hurtigst muligt kommer sig over ulykkelig kærlighed. – Ulykkelig kærlighed er en form for sindssyge. Man er helt fortabt. Det bedste, du kan gøre for dig selv, er at få hjælp til at få styr på følelserne, og redskaber til at acceptere din nye situation. Giv dig selv lov til at være i de forskellige faser, som du alligevel er nødt til at gå igennem. Om eksperten Camilla Holst er autoriseret psykolog med praksis i København og ansat i Falck Healthcare med erfaring i krisehåndtering. Camilla er også kendt fra TV-programmer som ”Aftenshowet”, ”By på skrump” og ”Luksusfælden”. Se mere på camillaholst.com

[node:aller-related-content]

Læs mere om sex og kærlighed på Femina.dk

Sponsoreret indhold